Man höggs till döds

En 44-årig man knivskars till döds i Malmö natten mot söndag. Foto: Mikael NilssonEn 44-årig man knivskars till döds i Malmö natten mot söndag. Foto: Mikael Nilsson

En 44-årig man har knivhuggits till döds i Malmö.
Fem personer har hämtats till förhör.
– Men ingen av dem är nuläget misstänkt, säger Fredrik Bratt vid Skånepolisen.


Det var klockan 03.12 på tidiga söndagen som polisen larmades om en knivhuggning på Kristianstadsgatan i Malmö. På platsen påträffades den 44-årige mannen svårt knivskuren. Han fördes till sjukhus men var så pass allvarligt skadad att hans liv inte gick att rädda. Enligt polisen tros knivskärningen ha inträffat på en innergård vid några bostadshus och en teknisk undersökning pågår just nu i syfte att säkra spår.
– Vi jobbar för fullt och platsen är avspärrad, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.
Under dagen kommer även dörrknackningar göras i området.
– Det här skedde ju mitt i natten så det har inte gjorts än, säger Fredrik Bratt.

Ingen misstänkt

Fem personer har hämtats in till förhör men det finns enligt polisen ingen misstänkt för brottet i nuläget. Fyra av dem togs in ganska snart efter larmet, den femte lite senare på söndagsmorgonen.
Polisen vill inte kommentera anledningen till att de fem personerna togs in till förhör.


En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts och mannens anhöriga har underrättats. 44-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Ytterligare en knivskärning inträffade i Malmö under natten, i stadsdelen Seved. Polisen larmades till ett misstänkt lägenhetsbråk och påträffade där en man med knivskador. Han fördes med ambulans till sjukhus.
– En person är tagen till förhör men ingen är formellt misstänkt än, säger Fredrik Bratt.


Sweden - Expressen.


Comments