Skip to main content

Karlstad har rätt att vräka Hells Angels

Karlstad kommun har rätt att vräka Hells Angels-klubben Solstadens motorklubb enligt en dom i hovrätten. Arkivbild.Bild: Vegard Grøtt/NTB/TT

Karlstad kommun kan vräka Hells Angels från den fastighet som mc-klubben använder som klubblokal. Det slår hovrätten fast i en dom, uppger lokala medier.

Kommunen har i förhandlingarna hänvisat till att HA-klubben Solstadens motorsport inte försäkrat fastigheten, som klubben hyr av kommunen. Det skulle innebära att Solstaden brutit mot hyresavtalet och kan sägas upp.

Klubben har hävdat att försäkringen är fastighetsägarens ansvar.
I en dom från december 2015 gav Värmlands tingsrätt kommunen rätt i frågan. En uppfattning som hovrätten nu delar. MC-klubben ska också betala kommunens rättegångskostnader i tings- och hovrätt på sammanlagt 479 555 kronor, uppger SVT Nyheter Värmland.
"Det här är en seger för demokratin och vår kamp mot de kriminella nätverken. Vi vill inte ha Hells Angels i Karlstad och hoppas att de nu accepterar det här domslutet och lämnar lokalen", säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Comments