Ny pågripelse i Asker-drapssakenOSLO TINGRETT (Nettavisen): Søndag ble en mann i midten av 20-årene pågrepet i forbindelse med drapssaken i Asker, hvor en mann på 31 år ble funnet drept tidligere denne måneden.
Nettavisen snakket med politiadvokat Jens Andenæs i Oslo politidistrikt før fengslingsmøtet.
- Jeg kan bekrefte at én person er pågrepet i saken, og at det dreier seg om trusler.


Læs også: http://gjengkriminalitet.blogspot.dk/2017/01/den-drbte-31arige-norsk-iraner-blev.html


25-åringen er siktet for grove trusler, etter straffelovens paragraf 264.Politiadvokat Jens Johannes Andenæs.

Seks personer pågrepet

Den trusselsiktede mannen mener han ikke har vært med på noe ulovlig.
- Min klient benekter straffskyld etter siktelsen, sier 25-åringens forsvarer Bernt Birkeland til Nettavisen.


Totalt er seks personer pågrepet i saken. Onsdag 25. januar samtykket to personer til varetektsfengsling. De er begge siktet for drap.

Forrige uke ble det kjent at ytterligere tre personer er pågrepet i saken, de er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette. To av dem ble varetektsfengslet i fire uker, mens den tredje personen ble varetektsfengslet i to uker.


Etter det Nettavisen har fått opplyst har den avdøde mannen sendt det som skal være trusselmeldinger til en drapssiktet 27-åring. Søndag 22. januar tok han med en 33 år gamle kamerat til boligen til den avdøde 31-åringen hvor det utviklet seg et skikkelig basketak.


Den trusselsiktede mannen nekter straffskyld. Han er representert av advokat Bernt Birkeland, som er avbildet.

Eter en verbal krangel skal den nå avdøde mannen ha slått 27-åringen med en manual uten vekter, før han lukket døren. 27- og 33-åringen tok seg inn i huset ved å bruke makt, før de overrumplet den nå avdøde mannen.


Det skal også ha vært mye blod i huset.
Etter det Nettavisen kjenner til skal alle de siktede personene i saken ha vært i eller ved boligen til den nå døde mannen dagen 31-åringen ble funnet drept.


Flere av personene skal være tilknyttet MC-klubben Rock Machine, hvor den nå avdøde mannen tidligere har vært medlem.


På den avdøde mannens Facebook-profil er det lagt ut en melding med denne teksten søndag formiddag:
«You got some shit to say to me? I will see you soon & say that shit to my face & i will fuckin end you! Fuck with me & i will fuckin put you under me!»
- Meldingene avdøde skrev var rettet mot dette (Rock Machine) MC-miljøet. Det er ingen tvil om at det var en konflikt mellom ham og denne klubben, som han var med i tidligere, uttalte politiadvokat Jens Johannes Andenæs til Dagbladet forrige uke. 


Norway - NTB.


Comments