Kvinna våldtogs i bil – filmades av vittnen

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i en bil utanför ett gymnasium i Göteborg. Enligt uppgift till GT ska våldtäkten ha filmats av ett förbipasserande gäng.
– Vittnen har sett händelsen, säger Ben Wahlin vid polisens rotel för grova brott i Göteborg.


Den misstänkta våldtäkten inträffade under natten mellan fredag och lördag, i Göteborg. Platsen var en bil på en parkeringsplats utanför ett gymnasium. Enligt polisen är det en ung kvinna som har utsatts. I bilen befann sig, enligt GT:s uppgifter, två män. Det är oklart om båda två deltog i våldtäkten.
– Det är ganska knapphändiga uppgifter som det ser ut nu, men man pratar om gärningsmän, säger Ben Wahlin, gruppchef vid polisens rotel för grova brott i Göteborg.
Alltså fler än en gärningsman?
– Ja.

Spår har säkrats

Polisen har säkrat vissa spår. Under tiden som våldtäkten pågick kom ett gäng killar förbi och blev vittnen till det som inträffade, enligt GT:s uppgifter. De ska också ha filmat händelsen.
– Det där med filmandet kan jag inte säga ha hänt, men att det är vittnen som har sett händelsen kan jag gå med på. Det ska hållas kompletterande förhör med målsäganden, säger Ben Wahlin.


Kvinnan fick föras till sjukhus, men uppges inte ha blivit allvarligt fysiskt skadad.
– Hon blev tagen till en gynekologisk undersökning för spårsäkring, säger Ben Wahlin.
Ingen person har gripits misstänkt för våldtäkten.


Sweden - Exp.

Comments