Polisen slog till mot kriminella på krogen

Skulder i mångmiljonklassen hindrade inte en rad kriminella från en festnatt i Stockholms city.
Då slog polisen till och beslagtog pengar, smycken och en Volkswagen SUV.
– Det de här personerna tjänar på sin kriminella verksamhet försöker de visa upp i krogmiljö. Det vill vi störa och ta bort, säger Henrik Ahlström, chefen för polisinsatsen.

Natten till söndagen den 5 februari gav Kronofogdens och polisen i Stockholms gemensamma arbete resultat.  De kunde slå till i Stockholms innerstad mot personer som dragit på sig mångmiljonskulder på sin kriminalitet. Polisen vill inte säga hur många personer som greps i samband med tillslaget på krogar och nattklubbar.

 

Polisens insatser stör de kriminella

– Vilka åtgärder vi väljer att genomföra beror mycket på vilka personer vi träffar den aktuella kvällen, säger Henrik Ahlström, kommunchef vid polisen.
– Vi jobbar mot de statusfyllda egendomarna som de visar upp i krogmiljö och för att störa deras etablering. Där har vi lyckats jobba bort en hel del, både kontanter, bilar och smycken.
Polis kunde räkna in en Volkswagen SUV.
– Det fordonet hör ihop med den här insatsen.

 

Förundersökning rör Stockholms krogliv

Det pågår ett antal förundersökningar där syftet på sikt är rensa upp i Stockholms nattliv. Polisen vill få ner antalet vapen och kapa bort den kriminella glorian som de kriminella bär på i innekretsarna på krogarna. Många oskyldiga drabbas av deras verksamhet.

I december förra året slog polisen till mot en strippklubb i centrala Stockholm.

– Det de här personerna tjänar på sin kriminella verksamhet försöker de visa upp i krogmiljö. Det vill vi störa och ta bort, säger Henrik Ahlström och fortsätter:
– Den långsiktiga effekten, och det ser vi redan nu, att det är mindre attraktivt att visa upp de här statusfyllda egendomarna till citykärnan och mindre attraktivt att ta med sig vapen.


Sweden - Exp.

Comments