Politiet brukte Gjermund Cappelen som ekspert på hasjimport i 2012

<p>BARON OG EKSPERT: I mars 2012 møtte Gjermund Cappelen opp på politihuset på Grønland, for å være konsulent i en politirapport om narkotikatrender. Her er han avbildet fra den første rettsdagen i Eirik Jensen-saken. Benedict de Vibe og Kaja de Vibe er Cappelens forsvarere.</p>
BARON OG EKSPERT: I mars 2012 møtte Gjermund Cappelen opp på politihuset på Grønland, for å være konsulent i en politirapport om narkotikatrender. Her er han avbildet fra den første rettsdagen i Eirik Jensen-saken. Benedict de Vibe og Kaja de Vibe er Cappelens forsvarere.
Foto: Tore Kristiansen, VG


OSLO TINGHUS (VG) For å stanse flommen av hasj til Norge, måtte politiet rette innsatsen mot marokkanere. Det mente storsmugleren og politiets «ekspert» Gjermund Cappelen (50).


Oslo-politiet laget rapporten «Oslo 2022» for å kaste lys over fremtidens kriminalitetsbilde i hovedstaden. En av dem som var med på å lage rapporten var korrupsjon- og narkotiltalte Eirik Jensen (59).


Den tidligere politilederen tok med seg Gjermund Cappelen til et møte med de andre rapportskriverne på Politihuset i Oslo.


Møtet fant sted i mars 2012, samme måned som den narkokriminelle 50-åringen selv skal ha smuglet inn 150 kilo hasj fra Nederland.
– Dette var noe Eirik Jensen var interessert i. Han visste at jeg hadde greie på hasj og trender i markedet, forklarte Cappelen i Oslo tingrett.


DIREKTE: Det siste fra rettssaken


Norway - VG.


Comments