Rockerfester giver politiet værdifuld viden

Når rockerne holder fest, er politiet med, og her får betjentene indsamlet værdifulde oplysninger, der kan bruges i efterforskning af sager. Rockerfester giver politiet mulighed for at samle information, som det kan bruge i efterforskning af sager og inddrivelse af gæld til det offentlige.

Når Station 2 Politirapporten tirsdag har sæsonpremiere, kommer vi med Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Bandidosfest i Næstved, hvor betjentene registrerer samtlige gæster med navn og billede og visiterer dem.
- Ved at være til stede og tale med dem, får vi nogle efterretninger, som vi kan bruge i efterforskningsmæssige sammenhænge i miljøet. Vi har adskillige eksempler på, at vi har kunnet bruge oplysninger fra sådanne arrangementer til noget. Der har for eksempel været højtstående medlemmer, der er kommet kørende på en motorcykel uden gæld i eller nogen med et dyrt ur, hvor de samtidig har skyldt penge til det offentlige, og så har vi hjulpet dem af med den gæld ved, at motorcyklen eller uret efterfølgende er blevet inddraget, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Varetægtsfængslinger og beslaglæggelser har givet ro

Næstved har i flere år i perioder været plaget af opgør mellem rockergrupperinger. I december 2013 blev en 22-årig mand dræbt af skud gennem et vindue i et hus på Morsøvej. Vidner har forklaret, at kuglen formentligt var tiltænkt offerets bror, der var tilknyttet Westside Nation, som var en udbrydergruppe af Bandidos. Efterfølgende blev en 21-årig mand med tilknytning til Bandidos dømt for drabet.

Siden gik Westside Nation i sig selv, men efterfølgende har det blandt andet været Satudarah, som Bandidos jævnligt er røget i clinch med. Kun 14 dage før festen i Næstved, der foregik i foråret 2016, blev der skudt mod både Bandidos’ og Satudarahs klubhuse, og konflikten har ulmet siden.
- Det var et hektisk efterår. Vi har lige nu ni personer varetægtsfængslet, 12 er sigtet i sager, og vi har taget 10 våben. Det har skabt ro i Næstvedområdet. Vi kan se, at der stadig er aktivitet mellem Bandidos og Satudarah. Det er ikke mere end 14 dage siden, vi var ude til en lignende fest og kontrollere de gæster, der ankom i Næstved. Vi fik samtidig oplysninger om, at der var nogle Satudarahrockere i Nykøbing Falster, så der kørte vi ned, og de fik samme tur, fortæller Kliver.

I Næstved deltog omkring 170 personer i festen i maj sidste år. Ifølge de senest offentliggjorte tal fra Politiets Efterforskningsstøtte Database er i alt 1396 personer registreret som rocker- eller bandemedlemmer i Danmark.


Denmark - TV2

Comments