Smash and grab-kupp mot guldbutik

Det blev en dramatisk biljakt som slutade med att en bil voltade längs väg 262 i Sollentuna enligt vittnen som befinner sig på platsen. Foto: Janne Åkesson
De rammade guldbutiken med en sportbil och genomförde rånet. Därefter flydde de beväpnade rånarna i ett fordon – med polisen hack i häl. Efter att flyktbilen voltat av vägen i hög hastighet kunde tre skadade män gripas. En av de gripna avled under natten mot tisdag.


Under måndagskvällen greps de tre misstänkta rånarna efter att deras flyktbil voltade av vägen längs väg 262 i Sollentuna. Nu meddelar polisen att en av de gripna misstänkta rånarna har avlidit på sjukhus.
– De fördes till sjukhus eftersom avåkningen skedde i ganska hög hastighet. En av dem konstaterades avliden klockan 01.30 i natt, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.


De andra två gripna ska ha ådragit sig skador av lindrigare karaktär. Det var strax efter klockan 19 på måndagskvällen som flera maskerade rånare körde in en bil rakt in i en guldbutik i Täby centrum norr om Stockholm.


De tog sig sedan in i butiken och lyfte enligt vittnen ner ett stort antal varor i stora Big bag-säckar som de lastade in i ett annat fordon som de sedan flydde platsen i.
– Vi får upp jakt på ett av fordonen. Efter omkring fem minuter får vi stopp på bilen och flera personer springer från platsen, säger Anna Westberg vid polisen i Stockholm.


Hon fortsätter:
– Minst en av personerna har haft någon form av vapen.
Strax efter klockan 20 var minst två misstänkta gärningsmän gripna för rånet. En knapp timme senare greps en tredje misstänkt gärningsman.
– Han låg och tryckte någonstans i ett område i Sollentuna, säger Anna Westberg.
– Vi har hämtat in två personer utöver dessa tre. De är inte gripna, men vi tog in dem för att kunna utröna om de har något med det här att göra, säger Anna Westberg.Vittne: Glassplitter över hela vägen

Det blev en dramatisk biljakt som slutade med att en bil voltade längs väg 262 i Sollentuna enligt vittnen som befann sig på platsen.
– Det är en bil som har voltat ner i diket. Jag tror de har släckt den, det ser ut som det har brunnit. De är ute och söker med hundar och grejer, det är ett jävla pådrag här, sa ett ögonvittne då.
Han fortsatte:
– Det är glassplitter över hela vägen och polisen har tänt facklor för att man ska se var det inte går att köra.


Ett liknande rån genomfördes mot en guldbutik i Stockholmsförorten Högdalen för en dryg vecka sedan. Även då körde beväpnade och maskerade rånare in en bil i en guldbutik och plockade sedan på sig varor i stora säckar innan de försvann från brottsplatsen i ett annat fordon. Det är oklart om den händelsen har någon koppling till måndagens rån i Täby.

LÄS MER: Rån mot guldbutik – flera flydde från platsen

Det pågår nu vittnesförhör samt en teknisk undersökning av brottsplatsen.
Enligt Anna Westberg påträffades en byggsäck i anslutning till fordonet, men vad den innehöll var inledningsvis oklart.Sweden - Exp.
Comments