Vätska inkastad på tunnelbanetåg

Någon ska ha kastat in en vätska i ett tunnelbanetåg vid Fridhemsplan. Enligt polisen ska folk ha svårt att andas.
– Vi har patruller på olika platser i tunnelbanan som undersöker exakt vad som har hänt, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.
Uppgifterna kom till polisen och SOS Alarm strax innan klockan 21 på tisdagskvällen.
Initialt gjorde larmet uppgifterna gällande att någon hade kastat in en väska i ett tunnelbanetåg - vilket sedan fått konsekvenser för resenärerna. Det är nu förtydligat att det rör sig om en vätska.
– Initiala uppgifter vid har fått är att ett tunnelbanetåg hade spontanutrymts efter att en okänd person hade kastat in en vätska i en av vagnarna. Det här ska ha gett vissa resenärer svårt att andas. Vi har inte pratat med någon, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Tåget ska ha spontanutrymts på Fridhemsplan och sedan förts till Åkeshov, längre västerut på den gröna linjen där det nu står tomt.


Flyttat tåget till annan station
På plats finns även personal från räddningstjänsten.
– Läget är att vi fortfarande är kvar på Fridhemsplan för att se om någon har något att berätta för oss. Vi har inte träffat på någon skadad. Vi är också på plats tillsammans med räddningstjänsten vid det tomma tunnelbanetåget som har förts en bit västerut på gröna linjen.


Sweden - Exp.

Comments