Volden i Sveriges forsteder: Robin (15) ble skutt i hodet da han skulle beskytte storebroen

<p>LEVER VIDERE: Familien Sinisalo, hjemme i Akalla, Stockholm, et drøyt år etter at 15-åringen Robin ble skutt i et angrep utenfor huset. Alajandro (21) ble lam som følge av angrepet.</p>
LEVER VIDERE: Familien Sinisalo, hjemme i Akalla, Stockholm, et drøyt år etter at 15-åringen Robin ble skutt i et angrep utenfor huset. Alajandro (21) ble lam som følge av angrepet.

(Annonce) Bonde´s Auto

Finansiering

Uanset om du er på udkig efter en ny bil
eller har brug for en god forsikring, har vi
en række tilbud der kan hjælpe dig.
 Ring på 4053 1533
og få en snak med en af vores sælgere
Foto: Gustav Mårtensson, VG


AKALLA/RINKEBY (VG) 15-åringen Robin hadde alltid sagt at han var villig til å gå i døden for å beskytte sine søsken. Til slutt ble han ett av ofrene for volden i Stockholms forsteder.

– Verden gikk under. Jeg sto og skrek, og falt sammen på bakken.

Carolina Silinsalo har et innbitt blikk. Hun har akkurat fortalt om telefonsamtalen som endret livet hennes for alltid, en samtale som er den verste en mor kan ha. Hun var på bryllupsreise i USA, og hun kunne ikke tro det hun hørte:

Den 19. januar i fjor, litt etter klokken tre på ettermiddagen, gikk de to brødrene Robin og Alejandro Silinsalo ut av leiligheten og ned til inngangsdøren i Akalla, en forstad utenfor Stockholm.

Guttene var alene hjemme. De skulle bare røyke. Det ingen av dem visste, var at en maskert, bevæpnet mann, hadde gjemt seg ved døren og ventet på dem.
<p>BRØDRE: Alejandro og Robin Sinisalo før angrepet som endret alt. Foto: Privat</p>
BRØDRE: Alejandro og Robin Sinisalo før angrepet som endret alt. Foto: Privat
Hendelsesforløpet som så fulgte er fortalt til VG av familien, men er også beskrevet tidligere av svensk politi og av svenske medier:

Mannen løftet raskt en pistol og siktet mot Alejandro. Fordi lillebroren dyttet storebroren vekk, traff aldri skuddet. Kulen sneiet Alejandros hals. I den kaotiske situasjonen som oppsto, tok lillebroren Robin et fatalt valg: Han stilte seg med åpne armer mellom broren og angriperen.

15-åringen ble umiddelbart skutt i hodet. Han døde med en gang. Aljeandro forsøkte å rømme. Han løp, mens angriperen jaget ham. Han ble truffet, falt om, og ble liggende på bakken og skutt to ganger til. Så flyktet den maskerte mannen.

Les også: Frustrasjon i Rinkeby: – Politiet ses på som fienden
<p>ULØST: Politiet jobber på åsstedet kort tid etter at Robin ble skutt og drept. Saken er ennå ikke oppklart.</p>
ULØST: Politiet jobber på åsstedet kort tid etter at Robin ble skutt og drept. Saken er ennå ikke oppklart.


Foto: Anders Wiklund / Tt, NTB scanpix
Sweden - VG.

Comments