Beina til Semou-tiltalt blir tema i rettssaken



Når rettssaken mot de to danskene som er tiltalt for overfallet på HamKam-spilleren starter i Hedmarken tingrett 6. juni, så er et helt sentralt bevistema i hvilken grad det danske Hells Angels-medlemmet er i stand til å løpe eller ikke.For vitner skal ha sett to menn løpe vekk fra åstedet. Og dansken har vært i motorsykkelulykke og hevder at han ikke greier å bevege seg særlig fort. Han mener det er med på å støtte hans forklaring om at det ikke var han som slo ned fotballspilleren.

DOPINGTATT
Det er ikke første gang at beina til det danske Hells Angels-medlemmet er tema i en domstol. I februar i 2016 ble han dømt for smugling av anabole steroider (dopingmidler) fra Danmark til Sverige.Han ble stoppet på Malmø-siden av Øresundsbroen med rundt 400 piller og et knippe ampuller med steroider.Bilen han ble stoppet i av svensk politi var for øvrig den samme som den politiet knytter til overfallet på Semou bak Briskeby.

TRENINGSHJELP
Dansken erkjente at han hadde kjøpt preparatene i København av en mann han ikke husket hva het. Men han forklarte til Malmö tingrett at han hadde kjøpt steroidene fordi han skulle bruke dem som medisiner og hjelp til å trene opp igjen beina sine etter en motorsykkelulykke.Den svenske domstolen idømte ham bøter for smugling.

LAGMANNSRETTEN KRITISK
Politiet har skjerpet alvorlighetsgraden og siktelsen til å gjelde grov kroppsskade. Dette har strafferamme på fengsel i inntil 15 år.Dansken har anket de stadige fengslingsforlengelsene inn for lagmannsretten, og 12. april fikk han litt støtte fra ankedomstolen. Eidsivating lagmannsrett mener at det ikke er grunn til å mistenke mannen for en så grov voldsbestemmelse som politiet og statsadvokaten går inn for at han skal dømmes for.Etter det HA erfarer er politiet svært uenige i dette, og kommer trolig til å stå på sitt når rettssaken starter.Begge de siktede danskene ble fredag varetektsfengslet for nye fire uker i saken.Begge nekter fortsatt for å ha slått ned HamKam-spilleren med en hammer fredag 30. september i fjor.

Comments