Gjør klart til tiårsmarkering som helvetesengler

TI ÅR: Det er ti år siden Hells Angels Drammen ble etablert. Her et tilbakeblikk til høsten 2007, da dette banneret ble hengt opp på Eikerstua.
TI ÅR: Det er ti år siden Hells Angels Drammen ble etablert. Her et tilbakeblikk til høsten 2007, da dette banneret ble hengt opp på Eikerstua.


Vi er kjent med at det skal være fest i Hells Angels sine lokaler lørdag 13. mai, det er en jubileumsfest, sier lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg.

I september 2007 er det ti år siden tidligere Norsemen MC  ble tatt opp som fullverdige medlemmer i Hells Angels. Det er dette som skal markeres neste helg. I tillegg skal HA-Skien markere sitt 15 år som HA-medlemmer på den samme festen.

Upopulær etablering

– Vi har en formening om hvor mange inviterte det er, men det ønsker vi ikke å gå ut med nå. Det er sendt ut invitasjoner til flere MC-klubber, også utenlandske, sier Rønneberg.

Medlemmer av daværende Norsemen kjøpte i mai 2000 Eikerstua for 1,8 millioner kroner. Siden det var kjent at Norsemen sympatiserte med HA vakte kjøpet sterke reaksjoner i kommunen.

Kommuneledelsen uttalte at «alle midler skal tas i bruk for å hindre MC-etablering på stedet».
Selv om kommunen har forsøkt å få klubben bort, har de fortsatt klubblokaler, et treetasjer hus med forsamlingslokale for 200 personer og overnatting til minst 20, i Horgenveien 180.

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad vil ikke kommentere saken.
– Vi vil ikke ha dem i Øvre Eiker, vi kjemper mot dem hver dag, og når dere skriver om dette gir dere dem gratis reklame, sier hun.

Politiet følger opp

Tiårsmarkeringen har blitt diskutert i kommuneledelsen.
– Det vi er opptatt av er hva politiet gjør og skjenkebevilling. De har ikke søkt om skjenkebevilling, sier rådmann Trude Andresen.

Tidligere har politiet laget en jernring rundt Eikerstua og kontrollert alle passerende motorsyklister når HA har hatt store fester.
– Politiet vil ut fra de opplysningene vi har fått følge opp denne festen så godt vi kan. Vår erfaring med disse festene er at det går stille og rolig for seg, de har hatt årlige fester så lenge jeg har vært lensmann, sier Rønneberg.

Hells Angels selv ønsker heller ikke å kommentere den forestående markeringen.
– Det er et lukket arrangement, og vi skal feire at vi har vært ti år i Drammen, sier Svein Øygard i Hells Angels. Han er også daglig leder i selskapet som eier Eikerstua.

Flere aksjoner mot adressen

Etter at motorsykkelklubben etablerte seg i Eikerstua på begynnelsen av 2000-tallet har politiet hatt flere aksjoner mot eiendommen. Den siste store aksjonen var i 2012. Under disse aksjonene har det blitt funnet narkotika, brukerutstyr, våpen og tyvgods.
           

Comments