Kan ha funnet nye spor – 11 år etter at drapet fant sted

ULØST: Drapet på Najaf Abbas er fortsatt ikke oppklart - 11 år etter at drapet fant sted. FOTO: TOM GUSTAVSEN
ULØST: Drapet på Najaf Abbas er fortsatt ikke oppklart - 11 år etter at drapet fant sted.
FOTO: TOM GUSTAVSEN


I 11 år har politiet i Lørenskog jaktet på en gjerningsmann, men de har hatt få spor å gå etter. Ifølge Åsted Norge på TV2 kan de de stå ovenfor et gjennombrudd i saken.

Oslo universitetssykehus ble bedt om å undersøke flekker på en kniv som Abbas holdt i hånden da han ble drept. Teorien er at kniven kan ha blitt brukt i et basketak i forkant av at de dødelige skuddene ble avfyrt.

Kniven ble undersøkt tidligere denne måneden og flekkene indikerte ifølge TV2 at det kan være rester av blod på kniven. Om det er blod, håper politiet at blodet kan stamme fra gjerningsmannen.
– Målet er å finne en delvis eller fullstendig DNA-profil. Abbas etterlot seg fire barn som vi gjerne vil gi et svar til, sier politioverbetjent Kjersti Thallaug Fagerli, leder for etterforskningsseksjonen i Romerike til Åsted Norge.

Abbas-saken

  • Natt til søndag 14. mai 2006 ble gatekjøkkeneier og småbarnsfar Najaf Abbas skutt og drept i Lørenskog.
  • 38-åringen ble funnet inne på Skårer Grill & Pizza av kunder som kom inn for å kjøpe mat.
  • Politiet har etterforsket saken bredt over flere år, men ikke kommet til gjennombrudd.
Det er blitt spekulert i en rekke motiver:
  • Abbas ble i 2003 banket opp av en eller flere medlemmer fra den beryktede B-gjengen.
  • Han forsøkte selv med en falsk anmeldelse å presse penger fra en velstående familie i Lørenskog.
  • Han forlot sin kone og innledet et forhold med en annen pakistansk kvinne.
Aktuelt:
  • Politiet kan ifølge TV2 ha funnet nye spor – 11 år etter at drapet fant sted. Det skal være snakk om mulige blodflekker på en kniv Abbas holdt i hånden da han ble skutt.

– Henrettelse

I tillegg er det gjort nye undersøkelser av patroner og patronhylser som ble funnet i og i nærheten av åstedet, samt klærne Abbas hadde på seg da han ble drept. Politeit ønsker så langt ikke å kommentere om de nye undersøkelsene har gitt solide svar.
DREPT: Najaf Abbas ble skutt og drept på klosshold mens han var på jobb på et gatekjøkken i Lørenskog. FOTO: PRIVAT
DREPT: Najaf Abbas ble skutt og drept på klosshold mens han var på jobb på et gatekjøkken i Lørenskog. FOTO: PRIVAT

Romerikes Blad har i en rekke artikler omtalt det uløste drapet i Lørenskog. Det er blitt omtalt som en ren henrettelse og flere teorier har blitt ettergått.
– Slik det ser ut for oss, så var det et brutalt drap. Det var en henrettelse og gjerningsmannen har stått forholdvis tett opptil Abbas da han ble skutt, sier politioverbetjent Thallaug Fagerli til Åsted Norge.

250 avhørt – ingen siktet

Totalt har over 250 personer vært inne til avhør, men politiet har fått svært få opplysninger. De mener likevel at mange av de som ble avhørt vet mer om drapet enn de gir uttrykk for.
– Vi er sikre på at det er personer som har vært inne til avhør som sitter på opplysninger om hvem som står bak, men de har ikke villige til å meddele politiet dette. Dette har vanskeliggjort etterforskningen svært mye, sier Thallaug Fagerli til TV 2.

Ingen har noen gang vært siktet for drapet. Politiet håper nå at de nye undersøkelsene kan kaste et nytt lys over hvem som tok livet av Abbas.

Norway - RB.



Comments