Två poliser skadade i samband med väpnat rån

Maskerade män slog till mot ett växlingskontor i Akalla i nordvästra Stockholm på fredagen.
Två poliser och de tre gärningsmännen ska ha skadats – och förts till sjukhus.
– Jag kan i nuläget inte säga något om hur pass allvarligt skakade poliserna är, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Rånarna ska ha skjutit mot personalen på växlingskontoret med automatvapen, liknande så kallade kalasjnikov, och pistol, skriver Aftonbladet. De undkom kulorna tack vare pansarglas.
– Vi kan för närvarande inte säga vilken typ av vapen rånarna använde sig av, säger Carina Skagerlind.

Larmet om rånet mot växlingskontoret i Stockholmsförorten Akalla kom in klockan 14.12. Enligt polisen var det tre maskerade personer, beväpnade med olika tillhyggen, som slog till under fredagseftermiddagen.

Enligt källuppgifter till Aftonbladet ska rånarna, som lämnade växlingskontoret i en bil, ha prejats under den vilda polisjakten. Både de misstänkta rånarna och en polis har skadats, enligt polisen. En flyktbil ska också ha voltat under efterföljandet – liksom en av polisbilarna, som hamnade på ena sidan.

I samband med detta ska det ha blivit en konfrontation mellan polis och rånare.
– Det är inte helt klart hur det gick till, men de sammanstötte och kolliderade på något vis, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral. Tre personer är gripna, de som satt i flyktbilen. Det finns personskador på dem och har förts till sjukhus.

Har det avlossats några skott?

– Inte vad jag känner till. Men ett flertal enheter på plats: både räddningstjänst och ambulans är på plats och arbetar. Det är vad jag kan säga i nuläget. Skadeläget är oklart – även vad man har fått med sig från växlingskontoret.

Var det en kvinnlig eller manlig polis som skadades?
– Jag har inte fått någon återkoppling på det, säger Anna Westberg. Vi försöker få en klarare bild av vad som har hänt och kommer uppdatera så fort vi vet mer.

När Expressen pratade med polisen strax före halv fem i eftermiddags stod det klart att två poliser förts till sjukhus.
– Jag kan bekräfta att två är under vård, men jag kan inte i nuläget säga något om vilken typ av skador de har, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen i Stockholm.


Sweden - Exp.

Comments