Bander har skræmmende normer

Michael Green er talsmand for Foreningen Tidligere Bandemedlemmer.
Foreningen rummer tidligere medlemmer af Hells Angels, Bandidos og
andre bander - også indvandrerbander. Foto: Foreningen Tidligere Bandemedlemmer

Michael Green var i 20 år del af bandemiljøet. I dag ser han en afstumpet ligegyldighed blandt unge bandemedlemmer.
     
AARHUS: Selv for erfarne rockere er det skræmmende at opleve normerne i bandekonflikter som i Aarhus. Det fortæller formand Michael Green fra Foreningen Tidligere Bandemedlemmer.

Ifølge Michael Green råder der en afstumpet ligegyldighed i de bander, der i øjeblikket kæmper om magten i flere danske byer.
- Det er skræmmende. Vi taler om unge knægte på mellem 16 og 25 år, og de er klar til at gå planken ud uden omtanke for andre end dem selv og banden. Det er skidefarligt, understreger Michael Green.

Ny bandepakke bremser ikke bandekrigen i Aarhus 
 

Farlig udvikling

Michael Green har tidligere tilbragt 20 år i bandemiljøet. I dag står han i spidsen for Foreningen Tidligere Bandemedlemmer (TBM), som arbejder på at gøre omkring 200 tidligere bandemedlemmer til ganske almindelige samfundsborgere.

I forbindelse med posten som talsmand for TBM holder Michael Green blandt andet foredrag for unge mennesker i belastede boligområder. Her møder han unge mennesker med en stor ligegyldighed.
- De seneste år er der sket en farlig udvikling af bandemiljøet. Det bliver sværere og sværere at nå ind til bandemedlemmerne, som har helt egne normer og en enorm afstand til resten af samfundet. Der er en ligegyldighed, som er væsentlig anderledes end i de traditionelle rockerbander, vurderer Michael Green.


Denmark - Aarhus Stiftidende

Comments