Begge Semou-dømte er sluppet fri

Politiadvokat Magnus Schartum Hansen bekrefter for HA at de to danske mennene som er dømt til tre og tre og et halvt års fengsel for vold mot den profilerte HamKam-spilleren, er løslatt. Og dermed trolig har forlatt landet.

IKKE GRUNNLAG
Politiet forsøkte å få forlenget varetektsfengslingen av 25-åringen i saken som ikke er medlem av Hells Angels, og som både tilsto og tok på seg all skyld for overfallet den morgenen rettssaken startet i Hedmarken tingrett.Tingretten mener at det siden de to er dømt ikke lenger er samme behovet for å holde dem i varetekt, selv om saken ankes inn for lagmannsretten.

HAR SIKRET SEG ET AVHØR
Politiet frykter nå at 25-åringen ikke vil dukke opp til en eventuell ankesak i og med at han har fått forlate landet.For å gardere seg og sikre seg en forklaring til ankesaken, ble det torsdag tatt et såkalt rettslig avhør av mannen i Hedmarken tingrett.Dette avhøret vil kunne legges fram som hans forklaring under ankesaken dersom han ikke møter opp.

SIDEN OKTOBER
De to danske mennene, en av dem et 46-årig dansk Hells Angels-medlem, har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i Danmark og Sverige etter en stor fellesnordisk etterforsking i slutten av oktober i fjor.Begge nektet skyld for det brutale hammeroverfallet på Semou helt fram til saken startet, men så rett før retten ble satt sa 25-åringen til politiet at det var han som hadde slått ned Semou som følge av et personlig motiv.

RETTEN: – IKKE TROVERDIG
Hedmarken tingrett var ikke nådig i sine karakteristikker av forklaringen til 46-åringen i retten.Han har sagt, og fått alibi fra to klubbmedlemmer, at han var på besøk hos Hells Angels på Bergshøgda da Semou ble slått ned.Retten bruker i dommen karakteristikker som «ikke troverdig» og mener at det åpenbart er feil at han i det hele tatt har vært hos mc-klubben, slik både han selv og de to klubbkompisene hevder.Begge de dømte har varslet at de vil anke dommen inn for lagmannsretten. 46-åringen er åpenbart uenig i både skyldspørsmål og straff, siden han nekter for å ha vært med på volden.For 25-åringen vil en eventuell ankesak dreie seg om straffens lengde.


Norway - HA.

Comments