Person skutt i Oslo - jakter gjerningsperson etter «målrettet angrep»

En person skal være skutt ved Majorstua i Oslo. Politiet har foreløpig ikke kontroll over gjerningspersonen.

Politiet jakter fortsatt på en eller flere gjerningspersoner etter at en person skal være skutt.
– Vi har kontroll på en person som nå har status som mistenkt i saken. Vi kan ikke utelukke at det er andre involverte, skriver politiet på Twitter.

Døde: Jente (17) ble knivstukket av jente (15) i Kristiansand

Operasjonsleder Marita Aune sier til VG at de fikk melding kl. 08:15 torsdag morgen om at en person skal være skutt i Sørkedalsveien nær Majorstuekrysset.
– Vi fikk raskt kontroll på den skadede, som var ved bevissthet og er nå fraktet til sykehuset, sier hun.

Politiets innsatsleder på stedet, Christian Bortne, sier til VG at de jobber utifra at det var et «målrettet angrep» på en person.




Roger Hjertø ved krimvakten i Oslo forteller TV 2 at en person ringte inn og sa han var skutt.
– Han er skutt i armen og skal ikke være alvorlig skadd, sier Hjertø til TV 2.

24-åring siktet for drapsforsøk: Fire personer skutt ved utested i Oslo

Innsatsleder Christian Bortne bekrefter at hendelsen skjedde i trappeoppgangen. Den skadede er brakt til Ullevål sykehus.

Et vitne i nærheten av åstedet hørte kraftige smell.
– Jeg var på parkeringsplassen borte med Colosseum da jeg hørte tre kraftige smell. Smellene kom rett etter hverandre, sier Torbjørn Hogstad (30) til VG.

Et annet vitne forteller VG at to personer ha forlatt stedet i en drosje etter skytingen. Enda et vitne forteller at væpnet politi stoppet en taxi nær Ullevål Stadion på ring 3. Det er ikke bekreftet om dette er i forbindelse med skytingen på Majorstua.

Operasjonsleder Marita Aune forteller til VG at de jobber med å kartlegge om taxien hadde med skytingen å gjøre. Hun forteller også at de kartlegger miljøet rundt den fornærmede.

Kort tid etter skytingen på Majorstua, ble det meldt om skyting på Etterstad. Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom hendelsene.


Norway - VG.



Comments