Stor aksjon mot kriminelle nettverk øst i Oslo: 90 pågrepet

Rundt 90 personer er pågrepet i en storstilt aksjon mot kriminelle nettverk sørøst i Oslo. Det er avdekket narkotikadepoter ved flere barnehager og skoler på Mortensrud.
– Den siste uka er 25 personer pågrepet i en større innsats mot kriminelle nettverk i Oslo. Dette er en del av en økt innsats som har pågått de siste månedene, sier sjef for alvorlig kriminalitet i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid.
På en pressekonferanse tirsdag utdyper politiet at de har pågrepet nærmere 70 andre i tidligere stadier av etterforskningen, som har pågått i flere måneder. Politiet opplyser at de ønsker å svekke kriminelle nettverk som har ført til utrygghet for borgere i Oslo Øst/Sør-Øst.
–Vi er blitt gjort kjent med episoder av vold, trusler og narkotikakriminalitet i området som har utviklet seg i negativ retning, sier politistasjonssjef Jon Roger Lund ved Stovner politistasjon, som samtidig bekrefter at politiet har gjort flere store beslag av narkotika.
«Betydelig organisert omsetning»
Politiet mener de 25 er en del av et kriminelt nettverk på Oslos østkant, skriver Aftenposten, blant annet på Holmlia og Mortensrud – to av områdene som NRK Dagsrevyen og Anders Magnus besøkte tidligere i år.

Politiet beskriver «en betydelig organisert narkotikaomsetning på Holmlia». Områder rundt barnehager og skoler på Mortensrud skal ha blitt brukt som depoter for klargjort narkotika – og politiet har fokus på området rundt Mortensrud, særlig i forhold til narkotika- og voldskriminalitet.

En voldelig overfall ved Ulsrud T-banestasjon, noen stasjoner unna Mortensrud T-banestasjon, er også knyttet til personer fra dette kriminelle miljøet og personer fra Mortensrud. Politiet uttrykker at deler av miljøet er «et vanskelig kriminelt miljø å etterforske i».


Norway - Document.

Comments