Beryktet MC-gjeng legger ned i Norge

På få år ble medlemmer av MC-gjengen Rock Machine siktet for drap og oppbevaring av store mengder narkotika. Nå er klubben oppløst. Etter flere turbulente år har den kriminelt belastede motorsykkelklubben Rock Machine valgt å legge ned i Norge.

De siste årene har flere av klubbens medlemmer blitt siktet for oppbevaring av våpen og store mengder narkotika, samt drap. I januar ble fem personer med tilknytning til klubbens avdeling i Ullensaker på Romerike, pågrepet av politiet i forbindelse med drapet på en 31 år gammel mann i Asker. Mannen hadde i noe tid ligget i konflikt med klubben. To av mennene er siktet for drapet.

Les også:  «MC-president» pågrepet i narkosak på Romerike

– Ingen kommentar

Fredag får ABC Nyheter bekreftet fra flere kilder at det er slutt for MC-gjengen, som siden 2015 har hatt tre avdelinger på Østlandet.
– Jeg har ingen kommentar til hvorfor vi legger ned, sier et av klubbens tidligere medlemmer til ABC Nyheter, og viser til en uttalelse gitt til en blogg som er drevet av tidligere MC- og gjengmedlemmer.

På bloggen skriver klubben at de har lagt ned, og ikke kommer til å fortsette i Norge. Rock Machine, som på det meste hadde rundt 25 medlemmer i Norge, er en såkalt énprosentklubb som politiet tidligere har advart mot.

Les også:  Asker-drapet kan ha sammenheng med MC-konflikt

30 kilo hasj

I oktober 2015 ble en da 37 år gammel mann, som på det tidspunktet var europapresidenten i klubben, siktet for oppbevaring av flere skytevåpen og 30 kilo hasj et sted på Østlandet.

Han har tidligere hatt tilknytning til MC-klubbene Outlaws, Gladiators og Gremium. Mannen er fortsatt siktet i saken som ikke har blitt behandlet i retten.
– Gjennom en betydelig innsats mot énprosent-klubber på Romerike fant vi opplysninger som ledet til pågripelse av to personer etter funn av et titalls kilo narkotika, sa lensmann i Ullensaker Morten Huse til ABC Nyheter etter at pågripelsen av 37-åringen ble kjent.

Les også:  MC-leder (48) påført kraniebrudd under slagsmål

Flere MC-gjenger

Fortsatt holder fire andre internasjonale, kriminelt belastede MC-klubber til på Romerike.
Både Hells Angels, Bandidos, Coffin Cheaters og Outlaws har tilholdt i distriktet.

De fleste medlemmene er i alderen 30 år til godt opp i 50-årene. 74 prosent av medlemmene i énprosentklubbene er ifølge politiet tidligere straffedømt.

Konfliktnivået mellom klubbene skal for tiden være lavt.


Norway - ABC Nyheter

Comments

  1. Anonymous10/28/2017

    Flere av de har starta opp No Surrender Mc Norway...

    ReplyDelete

Post a Comment