Rockere i konflikt efter masseslagsmål ved boksestævne

Efter fredagens boksestævne i Herlev, hvor rockere kom i masseslagsmål, har rockere med tilknytning til forskellige rockerklubber jagtet hinanden.

Både på Vestegnen, på Sydsjælland, Lolland og Falster. Kilder med indsigt i miljøet fortæller, at det drejer sig om medlemmer af Bandidos og Satudarah, der har kastet sig ud i en konflikt.

Ekstra Bladet har søgt at indhente kommentar om situationen hos Vestegnens Politi, men her er man ikke vendt tilbage. Under det store slagsmål ved fredagens boksestævne blev to personer stukket med kniv. I følge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om to navngivne veteraner i Bandidos.

Den ene blev stukket i benet og kunne hurtigt udskrives. Den anden blev stukket i maven. Her var det anderledes alvorligt. Han er nu uden for livsfare.

Ballade mellem tidligere vennerVed boksestævnet var Bandidos i selskab med Hells Angels-rockere, da Satudarah-medlemmer, der var i selskab med andre bandemedlemmer, dukkede op.

Det beskrives, hvordan der i forvejen var ondt blod mellem særligt visse af Satudarah-folkene og flere af Bandidos-medlemmerne, da de omtalte Satudarah-folk tidligere havde været del af Bandidos' struktur. Disse figurer var tidligere i år skiftet til Satudarah. Begge klubber er til stede på Vestegnen.

Vidner har beskrevet, hvordan der blev kastet med stole og lignende,og flere figurer fra begge sider pådrog sig skader ved slagsmålet. Dagen efter - lørdag - jagtede rockere hinanden rundt. Blandt andet i Ballerup. Desuden blev der affyret skud mod en spillekiosk i Ballerup-området.
Skud mod rockers husSøndag var der atter vold, da et Bandidos-medlem blev overfaldet. Søndag aften blev en rockers hjem på Falster beskudt. Det bekræfter Kim Kliver, Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Han vil ikke uddybe, hvilken klub husets mandlige beboer tilhører, men i følge Ekstra Bladets oplysninger, er der tale om en Bandidos-rocker.

Se også: Skud mod rockers privatbolig på Falster

Se også: Politiet ransager hos Bandidos: Seks anholdt

Samme aften gennemførte politiet en ransagning i Bandidos' klubhus i Næstved på baggrund af en mistanke om, at der var et våben på stedet. Man fandt dog ikke noget ved ransagningen. I en pressemeddelelse i går meddelte Vestegnens Politi, at en 46-årig mand var blevet jagtet og overfaldet i Søborg.

'Voldsmændene gik meget målrettet efter ofret, og vi arbejder i øjeblikket ud fra, at motiv og gerningsmænd skal søges i rocker- og bandemiljøet', men det må efterforskningen endeligt afdække, lød det i pressemeddelelsen.

Mandag udsendte Vestegnens Politi yderligere en pressemeddelelse, hvor de søgte vidner til masseslagsmålet fredag aften.I den forbindelse udtalte efterforskningsleder Andreas Mollerup Christiansen:
- Vi er interesseret i alt, hvad der skete før, under og efter episoden – så hvis nogen var vidne til episoden, eller eventuelt har fotos eller videooptagelser fra tilskuerpladserne, så kontakt os gerne.
- Vi er ikke skredet til anholdelser i sagen, da vi ikke har nogen konkrete mistænkte, tilføjede han.

Fandt våben ved tøjcontainer
Overfor Ekstra Bladet bekræftede han, at man de seneste dage har gennemført ransagninger på rocker-relaterede adresser i politikredsen. Men han ville ikke bekræfte, om ransagningerne skete i forbindelse med konflikt-billedet efter boksebraget i Herlev.

Senere mandag aften rettede politiet fokus på bebyggelsen Værebroparken i Bagsværd. Politiet var mandag aften massivt til stede i Værebroparken i Bagsværd nordvest for København, hvor et mylder af betjente afsøgte området - blandt andet med hunde.
- De har fundet revolvere, en hammer, en kniv, en totenschlæger og en økse, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Politiet har senere natten til tirsdag bekræftet disse oplysninger. Nogle af våbnene blev fundet under en tøjcontainer fra Røde Kors, og der er nu spærret af rundt om en børneinstitution. Den talstærke politistyrke stødte under aktionen ind i omkring 25 interessante personer, hvoraf flere havde banderelationer. De blev alle visiteret. Tre er sigtet for besiddelse af blandt andet en strømpistol og for at have forbrudt sig mod maskeringsforbuddet.

Aktionen blev sat i gang efter en anmeldelse om, at mistænkelige og muligvis også bevæbnede personer befandt sig i området. Ekstra Bladet har været i kontakt med både Bandidos og Satudarah, men ingen af klubberne vil udtale sig.

Søgninger på facebook viser, at medlemmer fra de to klubber allerede lørdag gik i gang med at deaktivere deres personlige profiler, hvilket  kan indikere, at de pågældende ønsker at værne om deres sikkerhed.


Denmark - EB.

Comments