Bandidos-afhopper i ny bog: Forsvundet eks-rocker blev myrdet

Den tidligere top-rocker Jan ’Clark’ Jensen er sporløst forsvundet på sjette år. Ny fortæller politiets ’guldfugl’, at Clark blev skudt af en unavngiven Bandidos-rocker.

Den tidligere top-rocker i Hells Angels og Bandidos Jan ’Clark’ Jensen, 51, forsvandt sporløst for seks år siden, da han kørte fra sin kærestes bopæl i Greve for at aflevere en udlejningsbil.
Nissan-bilen blev fundet udbrændt på en p-plads på Ledøjevej i Albertslund, men der var ingen spor af Clark, og mysteriet om den forsvundne eks-rocker er uopklaret. Nu kommer et tidligere prøvemedlem i Bandidos, en mand, som politiet og domstolene har tillagt stor troværdighed, med helt nye offentlige oplysninger om Clark-sagen.


Politiet kender også til oplysningerne om Clarks forsvinden, erfarer Ekstra Bladet, men efterforskningen har endnu ikke ført til en løsning af gåden. Den 51-årige tidligere Bandidos-rocker René Vestergaard, der hoppede af fra Bandidos og blev politiets ’guldfugl’, som fældede sig selv og 13 andre Bandidos-rockere for en byge af forbrydelser, siger, at Clark er død.

Han blev skudt og dræbt af en Bandidos-rocker, men René Vestergaard ved ikke, hvad der blev af Clarks lig. Det fortæller René Vestergaard i bogen ’Bad Company -  fire år i Bandidos', der er skrevet af TV2-journalisten Peter Graae. Bogen udkommer 3. november på forlaget People's Press.

René Vestergaard blev ven med Clark, mens han var i Bandidos. Men andre hadede Clark, der flere gange selv sagde, at han vidste, at han ville få en voldsom død en dag.

Politiet: Ingen kommentarer

Politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der havde ’guldfuglen’ René Vestergaard som kilde, og som på hans oplysninger fik afsagt domme på tilsammen 38 års fængsel over Bandidos-rockerne i ’Operation Shutdown’, ønsker ikke at kommentere, om politiet i forvejen kendte til oplysningerne om det formodede drab på Clark.
– Vi noterer os, hvad der står i bogen, og det indgår i vores videre arbejde. Drabssager forældes som bekendt aldrig, siger Kim Kliver.
Politiet har tidligere opklaret drabssager, hvor ligene ikke er blevet fundet, men hvor drabsmændene alligevel er blevet dømt.

’Clark er væk’

Ifølge René Vestergaard var det flere højtstående medlemmer af Bandidos, der fortalte ham, hvad der skete om aftenen 7. december 2011, hvor Clark forsvandt. René Vestergaard sad i arresten i Nykøbing Falster sammen med en anden Bandidos-rocker, der kom ind i cellen med en alvorlig mine i ansigtet og sagde: ’Clark er væk’. René Vestergaard spurgte, hvor han var. Clark hang ellers altid ud i Bandidos-klubhuset i Brandelev.

René Vestergaard fortæller, at han en dag hentede en pose med 100 gram kokain hos Clark, der også var betroet at holde Bandidos' våben ved lige. ’Måske er han stukket af til Thailand', sagde Bandidos-rockeren, men i det samme trak han en finger hen over halsen som symbol på, at Clark var død.

’René sad som forstenet bagefter. Der var ingen tvivl om, hvad det betød, det han havde set. Men historien om deres bror, der var taget til Thailand, var åbenbart den officielle forklaring, den udlægning, som kunne tåle at blive sagt højt', skriver forfatteren.

René Vestergaard tænkte meget over, hvad der kunne være sket med Clark. Han huskede ham især for disse ord:
’Det er lige meget, hvor gode venner I er. På et tidspunkt kommer de efter dig. Så få noget på dem, og brug det.'


Der gik noget tid, før René Vestergaard fik mere at vide om Clarks skæbne. To højtstående Bandidos-rockere gav hver især nogle detaljer til mysteriet.

Vidste, han skulle dø

Den ene rocker sagde: ’Den sejeste, jeg har set, som godt vidste, han skulle dø, det var Clark’. Den anden Bandidos-rocker fortalte til René Vestergaard, at han havde fået et opkald på en tankstation i København om, at nogle rockere fra Bandidos havde fundet Clark, der kom kørende i udlejningsbilen. Rockeren kørte straks fra tanken mod stedet. ’Men da han kom frem, var det overstået', fortæller René Vestergaard.

’Et højtstående medlem havde talt med Clark, da et andet medlem trådte frem og affyrede en pistol’, fortæller René Vestergaard i bogen. Han ville gerne vide mere om sin vens skæbne, men turde ikke stille spørgsmål til rockerne.


’Han vidste, det ikke nyttede noget at spørge. Man kunne dø af at stille de forkerte spørgsmål. Man kunne så let som ingenting blive mistænkt for at være politiinformant. Om liget af Clark lå på bunden af en sø i Sverige, eller om det var gravet ned, det fandt René aldrig ud af', skriver Peter Graae i bogen. Han har bedt Bandidos-rockeren, der delte celle med René Vestergaard, om at kommentere dennes udsagn, men det har han afvist.


Motivet til det formodede drab på Jan ’Clark’ Jensen bliver ikke beskrevet. Ifølge forfatteren Peter Graae kan der være tale om flere motiver til, at Clark skulle skaffes af vejen.

Rockere jokede med Clarks død


'Clark' røg ud af Hells Angels i bad standing, fordi han var modstander af freden med Bandidos. Senere blev han selv medlem af Bandidos.
'Clark' røg ud af Hells Angels i bad standing, fordi han var modstander af freden med Bandidos. Senere blev han selv medlem af Bandidos.
Jan ’Clark’ Jensens forsvinden og det formodede drab på ham gav ofte anledning til makaber galgenhumor i Bandidos-klubhuset i Brandelev, fortæller afhopperen Réne Vestergaard i bogen ’Bad Company’, som Bandidos selv kalder rockerklubben.

René Vestergaard havde det skidt med vittighederne om Clark, der var hans ven, men han tog dem som udtryk for, at ingen af rockerne troede på den ’officielle’ forklaring om, at Clark var stukket af til Thailand.

Hans død og bortskaffelsen af liget var derfor en stående joke blandt prøvemedlemmerne i Bandidos-huset, som altid startede på samme måde: ’Hvor er Clark?’
’Har du tjekket hos tigrene i Næstved Zoo?’. ’Prøv lige at se, om det er Clark, der har stoppet pillefyret', spøgte rockerne. Eller når prøvemedlemmerne blev sendt på genbrugspladsen med store sorte affaldsposer: ’Tror du, det er Clark, der er i den her?’

Jan ’Clark’ Jensen var oprindeligt medlem af Hells Angels, hvor han var både ’sergeant at arms’ og Europa-officer med ansvaret for Hells Angels ’Terror Team’ og sikkerhedstjeneste. Under krigen med Bandidos var han stor modstander af en fred mellem de to klubber og blev derfor smidt ud af Hells Angels i ’bad standing’. Han skjulte sig en tid i Canada, men i 1995 blev han optaget i Bandidos i Sverige, hvor han blev en magtfuld strateg. I 1996 blev han såret under et skyderi under rocker-krigen i Helsingborg.

Clark havde pensioneret sig selv som rocker på grund af et dårligt helbred, men han var stadig ’en god ven af huset’ og hang ud hos Bandidos, der også fejrede hans 50-års fødselsdag. Clark var blandt andet betroet at vedligeholde klubbens skydevåben.

Kæresten: Håber han dukker op en dag
’Clark’s samlever gennem fem år tror ikke på, at kæresten er blevet myrdet.
– Nej, Jeg tror, at han selv tog af sted og gik under jorden, siger hun uden at ville komme nærmere ind på årsagerne.
Kvinden, der her ønsker at være anonym, havde kendt ’Clark’, fra hun var ung pige. Og eks-rockeren boede hos hende, da han forsvandt.
- Hvis det var et forsvindingsnummer, hvorfor har han så intet sagt til dig?
– Måske for at beskytte mig, så ingen ville kunne prøve at presse mig til at fortælle noget, siger kvinden.
Kæresten siger at Clark var meget syg med dårlige lunger og dårligt hjerte og var afhængig af sin medicin. Efter seks år i uvidenhed er hun i dag i tvivl om, hvorvidt han stadig lever, men understreger også:
– Jeg har et håb om, at han pludselig dukker op.

René Vestergaard, da han var prospect i Bandidos i Næstved. Privatfoto        

René Vestergaard, da han var prospect i Bandidos i Næstved. Privatfoto

Forslået og med skrammer i hele ansigtet, men stolt og glad. Sådan kom et nyt medlem af Bandidos tilbage til arresten i Nykøbing Falster efter en udgang i weekenden, hvor han var blevet forfremmet til ’probationary’, medlem på prøve, og dermed kun et halvt år fra at blive fuldgyldig Bandidos-rocker.


Bandidos-afhopperen René Vestergaard afslører i bogen ’Bad Company’, at der i en Bandidos-afdeling var en afstumpet tradition for at tæve nye medlemmer gule og blå, før de fik udleveret deres nye mærker, som skal syes på vesten.

En rocker, som René Vestergaard sad sammen med i Nykøbing Falster Arrest, som var helt styret af Bandidos, og hvor det flød med indsmuglede mobiltelefoner, blev sendt på en udgang fra fredag til søndag. Så samlede en ledende Bandidos-rocker sine folk i arresten og fortalte, at Bandidos om søndagen ville udnævne manden til probationary, så hans celle skulle pyntes op.

Rockerne lavede et banner af et lagen med ’Tillykke’, og Bandidos havde sørget for at få nye medlemstrøjer ind i arresten, fordi han nu måtte bære navnet Bandidos på tøjet i modsætning til supportere, hangarounds og prospects.

Udråbt som stikker

René Vestergaard havde godt hørt om traditionen i Bandidos Westside, hvor nye medlemmer fik tæsk, men han fik alligevel et chok, da manden kom retur til arresten om søndagen og var helt forslået. Han var blevet hentet af et prøvemedlem ved arresten om fredagen og kørt til Bandidos klubhus i Brandelev, hvor han blev beordret ind i mødelokalet. Her var alle medlemmerne samlet, og i det samme, rockeren trådte ind i rummet, var der en, der skreg ham ind i hovedet: ’Du har stukket os’.
’Selvfølgelig har jeg ikke det’, sagde han og hakkede i ordene, men Bandidos-rockerne blev ved med at hævde, at han havde stukket dem i den sag, som han sad inde for. Han forsøgte at beherske sig for ikke at sige noget grimt, og så gav et fuldgyldigt medlem ham et hårdt slag i hovedet. Det var startskuddet, og så røg de andre Bandidos-rockere på ham og slog og sparkede løs. Manden lå krøllet helt sammen og blev gennembanket, men pludselig stoppede afstraffelsen med ordene: ’Tillykke, din idiot’.
Præsidenten smed de eftertragtede mærker med Probationary i hovedet på ham med ordren: ’Få dem syet på din vest’. Optagelsesritualet var ovre, og i Nykøbing Arrest ventede den pyntede celle.

I dag er den pågældende probationary ude af rocker-miljøet.

Eks-rockeren til sine ofre: Undskyld


Her begår René Vestergaard et røveri mod Daglibrugsen i Sørbymagle ved Slagelse med et oversavet jagtgevær, en af de mange forbrydelser, han har tilstået. Det går ham på, at den unge kassedame fik psykiske problemer af røveriet, der gav 7700 kr. Politifoto
Her begår René Vestergaard et røveri mod Daglibrugsen i Sørbymagle ved Slagelse med et oversavet jagtgevær, en af de mange forbrydelser, han har tilstået. Det går ham på, at den unge kassedame fik psykiske problemer af røveriet, der gav 7700 kr. Politifoto


René Vestergaard afsoner i dag sin dom på syv et halvt års fængsel et hemmeligt sted, og han ved, at han resten af livet skal kigge sig over skulderen. Hvis Bandidos får chancen, slår de ham ihjel. Han håbede at få dømt 60 af sine tidligere rocker-brødre. Det blev ’kun’ til 13, som fik godt 30 års fængsel, foruden hans egen dom.

Han siger, det ikke er nemt at være stemplet som ’stikker’: ’Hvis man ikke vil det hundrede procent, har en stærk psyke og kan klare sig i en verden uden venner, så skal man ikke gøre det', siger René Vestergaard. Han ved ikke, hvad der venter, når han bliver løsladt: ’Jeg skal leve et sted - hemmeligt - mellem Sydpolen og Nordpolen. Uden kontakt til familie og andre'. René Vestergaard siger, at han er glad, hvis hans historie kan få bare én til at vælge fodboldklubben frem for bande-/rockerlivet:
’Jeg er ked af, at det er gået ud over uskyldige mennesker. Dem, der ikke gjorde andet end at passe et arbejde, og som jeg stak et oversavet jagtgevær op i hovedet på under et røveri. Dem, jeg har snydt og bedraget, som ikke selv har været ude om det. Alle dem, der har haft indbrud. De mennesker vil jeg gerne give en uforbeholden undskyldning.'

Sådan blev bogen ’Bad Company’ til

Bogen 'Bad Company' udkommer på People's Press. Forfatteren er TV2-journalisten Peter Graae.
Bogen 'Bad Company' udkommer på People's Press. Forfatteren er TV2-journalisten Peter Graae.


Journalisten Peter Graae har skrevet bogen ’Bad Company’ efter 12 møder på tilsammen 80 timer med René Vestergaard samt 82 telefonsamtaler på et år af en-to timers varighed. Ifølge forfatteren har den tidligere Bandidos-rocker lagt alt frem om sine fire år i Bandidos, og hans oplysninger er bekræftet af aktindsigter hos politi og domstole og samtaler med flere end 100 personer, som har bidraget med oplysninger.

– Jeg har ingen grund til at tro, at René Vestergaard ikke har fortalt mig sandheden hele vejen igennem, siger Peter Graae.



Flere medlemmer af Bandidos er blevet konfronteret med René Vestergaards oplysninger, men rockerne har ingen kommentarer.



Forfatteren skriver: 'I visse tilfælde har René Vestergaard fortalt om så alvorlig kriminalitet som drab og drabsforsøg, som endnu ikke er opklaret, og selv om forholdene er beskrevet her i bogen, må det være op til politi og domstole at udpege personerne bag forbrydelser af en sådan karakter.'

Bandidos: Han er fuld af løgn

Under 12 personlige møder og massevis af telefonsamtaler afslørede René Vestergaard alt, hvad han ved om Bandidos. Privatfoto
Under 12 personlige møder og massevis af telefonsamtaler afslørede René Vestergaard alt, hvad han ved om Bandidos. Privatfoto


Talsmanden for Bandidos, Kent ’Kemo’ Sørensen, kan slet ikke genkende de mange påstande fra det tidligere prøvemedlem i Bandidos René Vestergaard i bogen ’Bad Company’: – Vi kan ikke kommentere hans løgnehistorier, siger ’Kemo’.

Kent Sørensen siger, at det er nemt for René Vestergaard at score billige point i bogen:
– Det er en ufattelig stor viden, han har fået som prøvemedlem, siger ’Kemo’ sarkastisk og tilføjer:
– Han ved ingenting.

’Kemo’ afviser, at Bandidos-medlemmer skulle have noget med drabet på Jan ’Clark’ Jensen at gøre:
– Det eneste, jeg ved om Clark, har jeg fra medierne, og det er, at han er forsvundet, siger ’Kemo’.
– Vi kan ikke genkende René Vestergaards påstande, hverken i retten eller i bogen, siger talsmanden.


Denmark - EB.

Comments