Har ikke sagt ett ord til politiet – nå skal Harnes forklare seg

Betew og en rekke andre personer står tiltalt blant annet for å ha innført narkotika og for å ha planlagt et spektakulært ran på Norges hovedflyplass.

Politiet har blant annet brukt hemmelige agenter fra Danmark for å infiltrere det de mener er et organisert kriminelt nettverk.

Nå er den omfattende rettssaken på vei inn i den avsluttende fasen. Onsdag går retten i gang med å behandle det mest alvorlige forholdet i tiltalen.

For mens politiet kom på sporet av de angivelige ransplanene til Betew og hans gjeng, oppdaget de noe annet. Politiet tror at Metkel Betew ønsket å likvidere Imran Saber, en kjent mann i Oslos kriminelle underverden.


Ble venner på Ila

Påtalemyndigheten mener at det var den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes som skulle utføre drapet på Saber. Betew og Harnes skal ha blitt kjent med hverandre da de begge sonet forvaringsdommer på Ila fengsel- og forvaringsanstalt.
– De har holdt kontakten etter at de kom ut, sier Øyvind Bratlien, som forsvarer Lars Harnes.
– Er Betew og Harnes venner?
– Ja, det tror jeg vi kan si.

Både Betew og Harnes nekter straffskyld for de mest alvorlige punktene i tiltalen.
Advokat Øivind Bratlien er Lars Harnes sin forsvarer.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Advokat Øivind Bratlien er Lars Harnes sin forsvarer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hadde pistol i garasjen

Seks ganger var Lars Harnes i garasjeanlegget der Imran Saber bor i Oslo. Harnes kledd på en spesiell måte, blant annet hadde han nylon over store deler av kroppen. Ifølge politiet var dette fordi han ønsket å unngå å legge igjen biologiske spor.

Han var i besittelse av en ladd pistol med lyddemper og hadde en Vespa som han skulle bruke til å flykte fra stedet. Politiet har ikke klart å avdekke et klart motiv for hvorfor Imran Saber skulle likvideres.


Vil forklare seg

Lars Harnes har ikke sagt noe i avhør med politiet.
– Det er et prinsipp han har hatt i alle år. Dette gjelder om det er til gunst for ham eller ikke, forteller forsvarer Bratlien.

Men i Oslo tingrett på onsdag har den tidligere Bandidos-toppen varslet at han vil forklare hva han gjorde i garasjen til Imran Saber.
– Han vil forklare seg fordi han mener at politiet har misoppfattet og mistolket hans tilstedeværelse i garasjen.


Norge - TV2.

Comments