Rocker overfaldet og tævet: Nu er Satudarah-medlem løsladt

En 32-årig mand, der i følge sigtelsen er relateret til rockerklubben Satudarah, er sidst på formiddagen, lørdag, blevet løsladt ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup på den Københavnske Vestegn.
- Retten fandt ikke, at der var begrundet mistanke i sagen, fortæller anklager, Peter Godsk, der fortæller, at manden fortsat er sigtet for grov vold.

Rockeren blev anholdt i går, fredag, og er altså på fri fod igen.

Episoden, som han er sigtet for at have deltaget i, udspandt sig om eftermiddagen mandag 30. oktober, hvor en 46-årig mand, der i følge sigtelsen har tilknytning til Bandidos, blev overfaldet og tævet ganske voldsomt ved og i en kiosk, der ligger på Søborg Torv.

Her blev den 46-årige overfaldet af en gruppe mænd, der tæskede løs på ham. Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet indgår overfaldet i den eskalerende konflikt mellem rockere fra Satudarah og Bandidos, der tændtes ved et boksestævne i Herlev, hvor det kom til et voldsomt masseslagsmål.

Slagsmålet havde rod i stridigheder mellem en mindre gruppe navngivne, yngre rockere på den københavnske vestegn. Tidligere havde en håndfuld etnisk danske mænd været del af Bandidos, men tidligere i år var de skiftet til Satudarah, hvor de nu er kernen i en ny afdeling.

Skiftet medførte fnidder og stridigheder, og gennem de seneste måneder har kilder med indsigt i miljøet spået, at det ville føre til en konfrontation - hvilket viste sig at holde stik. Hele den forgangne uge har været præget af forskellige episoder, hvoraf flere har været ganske voldelige.

I går tog politiet konsekvensen af konflikten, og med rockerloven i hånden lukkede de samtlige rockerborge- og huse, som de to klubber bruger som tilholdssteder på Sjælland.

Sådan er konflikten mellem Satudarah og Bandidos forløbet:

Her følger de episoder, som Ekstra Bladet har kendskab til, der kan knyttes til konflikten mellem Satudarah og Bandidos:

27. oktober: Ved et boksestævne i Herlev kommer det til masseslagsmål. To navngivne Bandidos-folk stikkes med kniv. Den ene såres lettere i benet, mens den anden kvæstes langt mere alvorligt af knivstik i maven. Her er der tale om en 46-årig, tidligere drabsdømt rocker.

28. oktober: Mindre skærmydsler mellem parterne i Ballerup i forbindelse med, at parterne jagter hinanden. Desuden er der om eftermiddagen skud mod en kiosk med spillehal på Tempovej. To mænd på scooter affyrer skud og flygter på en scooter. Ingen bliver ramt.

29. oktober: Rockere jagter atter hinanden på dem Københavnske Vestegn. Det foregår ved, at rockerne i bil kører rundt og leder efter personer, der tilhører modpartens klub. Om aftenen affyres der skud mod privatboligen til en ældre Bandidos-veteran, der bor ved Nørre Alslev på Falster. Udover rockeren er også hans kone og børn hjemme, da der bliver skudt mod huset. Ingen bliver ramt.

30. oktober: Om eftermiddagen overfaldes og tæskes en 46-årig Bandidos-rocker i en kiosk på Søborg Torv af en gruppe mænd. Rockeren får blandt andet kørt en skåret flaske rundt i ansigtet. Senere samme aften finder politiet våben ved en tøjcontainer ved Værebroparken i Bagsværd - et kendt hjemsted for Satudarah-folk.

31. oktober: Sent om aftenen forsøges Bandidos' klubhus i Køge antændt, men det mislykkedes, da den pågældende molotov-cocktail, der er kastet mod huset, ikke antændes.

1. November: Fem-seks personer opsøger en tattoobutik i Køge i åbningstiden, der udsættes for hærværk med køller, mens der er kunder i butikken. Ingen personer kommer til skade.

2. November: Café i Brøndby-området opsøges af en håndfuld mænd, der med slagvåben kommer ind og begår lettere hærværk på inventar. Ingen tilstedeværende kom til skade. Samme dag er der slagsmål mellem fire-fem rockere på en café, der ligger i gågaden. Her trækker en af rockerne en pistol, som han slår med. Samme aften affyres der skud mod Bandidos' klubhus i Hvidovre.

3. November: En tatovørbutik i Ballerup udsættes for hærvæk af en gruppe mænd ved 11.30-tiden, her kommer en kvinde lettere til skade, da overfaldsmændene slår hende. Senere går det ud over en tatovørforretning i Frederikssund. Ingen personer kommer noget til.

4. November: Ved 05.45-tiden om morgenen rykker brandvæsnet ud til en bil, der brænder i en carport ved Satudarahs klubhus i Egedal. Bilen udbrænder, men eller sker der ingen skader på klubhuset.


Denmark - EB.

Comments