En Hells Angels-medlem hittades död vid mc-gängets näste i Karlstad. Nu har två personer med kopplingar till Hells Angels anhållits misstänkta för mordet, uppger polisen.

Polisen har nu gripit två personer misstänkta för inblandning i mordet på en Hells Angels-medlem i Karlstad i förra veckan. Det var på kvällen för en vecka sedan som ett par uppmärksammade hur två personer slog och sparkade på en man. Polisen larmades till platsen och fann en livlös man som senare avled. De misstänkta hade försvunnit från platsen.

Senare kom beskedet att den döde mannen var en fullvärdig medlem i Hells Angels Karlstad.
Som NWT var först med att berätta om så har två personer anhållits, misstänkta för inblandning i mordet. Båda har förordnats advokat.
 
Angående mord den 28/11 område Sjöstad i Karlstad
Polisen kan idag bekräfta att två personer anhållits i den pågående mordutredningen gällande mordet på Sjöstad i Karlstad den 28 november. En av dem anhölls igår, den andre idag.
Vi kan också bekräfta att de har koppling till HA i Karlstad, men polisen väljer att inte ge några närmare uppgifter om deras positioner i klubben. Inte heller nämner vi något om de anhållnas ålder.

Båda har gripits i Karlstad. Utredningen väljer också att inte kommentera de anhållnas inställning till brottsmisstanken. Tillsvidare har polisen inga ytterligare omständigheter att delge i ärendet. 

Organisation

Polisen Värmland

Polisen i Värmland kan ha gjort ett stort genombrott i sin mördarjakt. På tisdagskvällen för en vecka sedan hittades en man som var medlem i Hells Angels död vid lokalen där mc-gänget håller till på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad.

 Ett par var ute på promenad när de gjorde de den hemska upptäckten vid halv sju-tiden på kvällen:
– De skrek att "de slår ihjäl en kille där ute". De vågade inte gå ut, utan gick in i vår barack och tog skydd där inne, har Sören Bergkvist, som arbetar i närheten, tidigare berättat.

Mannen hittades livlös

Offret hittades livlös av en hundpatrull i ett hörn på gårdsplanen och genomförde då återupplivningsförsök.

Men mannens liv gick inte att rädda och det hela rubricerades som mord. Efter det har polisen varit förtegen med vad det är som pågår i utredningen.
– Utredningen är klassisk i den bemärkelsen. Det handlar om ett allvarligt brott. Vem har gjort det, varför och motivet, det är sån information som vi försöker säkerställa, har Stefan Wickberg, polisens presstalesperson, sagt.

Två personer frihetsberövade

Men på tisdagsförmiddagen uppgav polisen att två personer blivit anhållna för mordet, vilket Nya Wermlands-Tidningen var först med att rapportera om.
"Vi kan också bekräfta att de har koppling till HA, men polisen väljer att inte ge några närmare uppgifter om deras positioner i klubben", skriver polisen på sin hemsida.

 Båda två är misstänkta för mord, uppger polisens presstalesman Stefan Wickberg.
– Jag har inga uppgifter om de är skäligen eller på sannolika skäl misstänkta, säger han.

 En av personerna greps under måndagen, den andre under tisdagen. Enligt polisen greps båda personerna i Karlstad. Hur gripandet gick till är dock oklart.
– Det vet jag inte, säger Wickberg.

 Polisen vill inte heller gå ut med de anhållnas inställning till brottsmisstanken. Lennart Lefverström företräder en av de misstänkta.
– Det har varit ett förhör och det är yppandeförbud. Jag får tala om att han är misstänkt för mord och att han förnekar gärningen. Det är vad jag får säga, säger Lefverström.
GT har inte lyckats nå den andre misstänkte personens försvarsadvokat.

Uppgifter: Var fredlös

Enligt uppgifter till NWT ansågs offret vara "out", fredlös av mc-gänget. Orsakerna till det kan vara flera, men det kan handla om exempelvis pengar, skulder eller mer personliga orsaker enligt Sven Lindgren, polisens expert på kriminella mc-gäng i region Väst. Han uttalar sig i generella termer och inte det specifika fallet:
– Men det rör sig alltid om något som klubben anser att du inte har uppfyllt, säger Lindgren till tidningen.

LÄS MER: Hells Angels-man hittad död vid mc-gängets lokal

Emma Svedberg, dagjouråklagare på åklagarmyndigheten i Karlstad, vill inte uttala sig.
– Jag kan inte svara på några frågor som det ser ut i nuläget. Jag kan varken bekräfta eller dementera den frågan, säger hon.

Sweden - Karlstad.


Comments