Fuldt hus på varetægtsfængsling: 13 LTF'ere sendt bag tremmer

Tre steder på Sjælland har retterne i dag haft travlt med at fremstille LTF-figurer. Både i Helsingør, Glostrup og senest Retten på Frederiksberg er alle fremstillede bandefigurer nu sendt bag tremmer.

Dermed er 13 bandefolk blevet varetægtsfængslet i dag.
Ved den sidste sag - den fra Retten på Frederiksberg - er retsmødet holdt for lukkede døre. Dermed er sigtelsen ikke kommet frem offentligt.

I følge Ekstra Bladets oplysninger skal der blandt andet være tale om en voldssag. På baggrund af de lukkede døre vides det ikke, hvordan de seks fremstillede forholder sig til sigtelserne.

Fængslet i Glostrup
Ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup har efterforskningsfællesskabet, Særlig Efterforskning Øst, fremstillet tre unge mænd på hhv. 35, 30 og 25 år og sigtet dem for grov vold, frihedsberøvelse og afpresning mod tre andre personer, som blev opsøgt af de sigtede i en haveforening i Brøndby den 16. september 2017.


Alle tre blev fængslet i foreløbig 14 dage til den 20. december 2017. Retsmødet skete for lukkede døre, og de tre nægtet sig skyldige.

I formiddag blev fire mænd med forbindelse til bandemiljøet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør, sigtet for i forening at have udøvet afpresning samt for vidnetrusler. De fire blev alle anholdt tirsdag i forbindelse med den større koordinerede aktion.

Måske flere anholdte
Tre af mændene blev anholdt under selve ransagningerne, mens den fjerde meldte sig selv senere på dagen. Alle fire mænd blev varetægtsfængslet i fire uger, og Nordsjællands Politi skal nu arbejde videre med sagen, hvor flere muligvis kan blive sigtet.

I Retten på Frederiksberg var der tidligere i dag ophidset stemning, da to bandefigurer blev anholdt for ikke at efterkomme politiets anvisninger.
- Der er to, som er blevet anholdt. De kunne simpelthen ikke opføre sig ordentligt, fortæller Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.
- De opførte sig upassende i retsbygningen og i det hele taget i det offentlige rum. De talte grimt til nogle politibetjente, men jeg kender ikke ordlyden, uddyber vagtchefen.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet blev tilhøreren - der var iført en LTF-trøje - anholdt, da han under højlydte protester nægtede at forlade retslokalet. Endnu en tilhører blev anholdt ude på gangen foran lokalet, da flere af de fremmødte med tilknytning til LFT begyndte at filme politiet.
- Prøv at se, hvordan de behandler LTF, lød det fra en de filmende, mens han med telefonen filmede betjentene i retsbygningen.


Denmark - EB.

Comments