Offret fördes in i en bil och kördes ut i skogen där han våldtogs – med en trädgren.


Två män och en kvinna dömdes för dådet som började med pengautpressning.
En av männen säger sig tillhöra Bandidos undergruppering Chicanos MC – nu ska trion tillbringa de kommande åren i fängelse.

Det var för drygt två veckor sedan som tre norska medborgare, två män och en kvinna, dömdes för den uppmärksammade våldtäkten. Den skedde på en ort i västra Värmland nära norska gränsen i slutet av juli.

Männen fick fyra års fängelse vardera. Kvinnan två års fängelse.  I domen framgår att bakgrunden till den grova våldtäkten var att pressa offret på pengar.

Våldtogs med avklippt trädgren

Tingsrätten konstaterade att gärningsmännen försedde sig med handskar och "försäkrade sig om att målsägande inte hade någon möjlighet att kontakta omvärlden". De beordrade offret att sätta sig i en bil. Han blev utkörd i skogen där han misshandlades med slag och sparkar. Han våldtogs sedan med en avklippt trädgren. Även efter våldtäkten fortsatte misshandeln.

LÄS OCKSÅ: Kvinna och män misstänks för gruppvåldtäkt

En av gärningsmännen är enligt egen utsago medlem i Bandidos undergruppering Chicanos MC i Norge.

"Han uppger att han är medlem i Chicanos MC, undergrupp till Bandidos MC i Norge. Han uppger att han begått brott tidigare men att det inte är något han vill prata om.", går det att läsa i domen.

Tillhör Bandidos undergruppering

I en personutredning som gjordes av mannen innan domen föll resonerade frivården kring mannens koppling till Bandidos.

"Bandidos anses uppfylla EU:s definition av organiserad brottslighet. XX bedöms som olämplig för samhällstjänst beroende på hans koppling till organiserad brottslighet då en sådan koppling kan innebära betydande risker för sysselsättningsplanen och/eller biträdande kontrollörer".

Mannen dömdes även för övergrepp i rättssak i målet – det eftersom han varnade offret för att gå till polisen. Han förekommer sedan tidigare i det svenska belastningsregistret gällande ett trafikbrott. Det är oklart om han dömts för brott i Norge, men enligt honom själv har han tidigare begått brott. Vilka brott det rör sig om vill han dock inte uttala sig om.

Han har – precis som de övriga dömda – hela tiden förnekat våldtäkten. Däremot har de inblandade vidgått misshandel i en eller annan utsträckning.

Sweden - Exp.

Comments