March 16, 2018

Forsvarere i rockerhashsag protesterer mod skoaflytninger

HA-rockeren Jørgen 'Fehår' Rinke menes at være bagmand i sag om en hashliga.
Foto: Jonas Olufson
HA-rockeren Jørgen 'Fehår' Rinke menes at være bagmand i sag om en hashliga. Foto: Jonas Olufson

Forsvarerne i hash-sagen, hvor Jørgen 'Fehår' Rinke er blandt de tiltalte, har i dag vist deres utilfredshed. Sagen inkluderer aflytning, hvor mikrofoner har været anbragt i to af de tiltaltes sko.

Og Jørgen Rinkes forsvarer, Peter Secher, har meddelt, at han vil protestere imod, at oplysningerne fra mikrofonerne i de tiltaltes sko bruges ved retssagen. Det var ikke hans klient, der havde en mikrofon i skoen. Men samtaler, klienten var part i, er tilsyneladende optaget med mikrofonerne i den anden tiltaltes sko.

Ved sagens første retsmøde 1. marts krævede forsvareren at se politiets kendelser for aflytningerne, og dem har han nu modtaget.
- De giver mig anledning til at protestere imod, at man anvender skoaflytningerne, siger han.

Forsvareren påpeger, at forsvarerne i sagen, der i alt har otte tiltalte, har ventet måneder på at få kendelserne:

- Det giver mig anledning til at spørge – er der mere vi mangler? Er der mere vi ikke har fået?

Forsvarer Gitte Juul Jensen, der repræsenterer den ene af de tiltalte, der har haft aflytningsudstyr i sine sko, kritiserer ligeledes aflytningerne:
- Der står, at man må aflytte min klient i tre dage. Der står ikke noget om, hvornår man har sat det her i min klients sko, siger hun.

Fehår blev tilbage i 1998 dømt for drabet på bandidosrockeren Uffe Larsen, der blev begået to år tidligere under den store nordiske rockerkrig. I 2013 blev Fehår prøveløsladt efter 17 år bag tremmer.

Anklagemyndigheden mener, at han nu skal genindsættes på livstid.

Denmark - EB.

No comments:

Post a Comment