March 23, 2018

Rechter breekt No Surrender-proces af


Er deugt iets niet aan de manier waarop de verdachten zijn verhoord. Zo stelde de advocaten van vier No Surrender-leden vanmorgen aan de rechtbank van Groningen. Zij worden verdacht van ontvoering, diefstal en mishandeling. Slachtoffer Richard B. werd volgens justitie op zeer forse manier mishandeld, bedreigd en afgeperst, en in de vrieskou halfnaakt uit een auto is gezet. Ook zou hij in bad standing uit No Surrender zijn gezet.


Luisterend oor

De advocaten vonden een luisterend oor bij de rechtbank. Die het simpel gezegd 'even niet meer wist.' "Misschien is het allemaal heel onschuldig gegaan, dat kan," zo stelde hij over de politieverhoren waarbij duidelijk hoorbaar op de gespreksopnamen honden, vrouwelijke partners en kinderen aanwezig waren geweest. "Maar we weten het niet’’, stelde de voorzitter van de rechtbank in Groningen.

Vertraging

Drie agenten die betrokken zijn geweest bij de verhoren worden nu op last van de rechtbank als getuige gehoord. De 'verbalisanten' die het slachtoffer hebben gehoord, moeten aantekeningen die ze naast de audioregistratie maakten overleggen. Of als die er niet meer zijn, daar vragen over beantwoorden. Het besluit betekent dat de strafzaak mogelijk maanden vertraging zal oplopen. Het OM noemde dat in een reactie 'buitengewoon teleurstellend'.


Bad Standing

Slachtoffer Richard B. zag geen andere uitweg dan de politie inschakelen na zijn vermeende mishandeling. Agenten troffen een volledig ontredderd slachtoffer aan, zo stelde de officier van justitie vandaag. Richard B. gaf bij de politie meteen aan niet alleen over zijn bad standing te willen verklaren maar over nog veel meer. Hij had het helemaal gehad met No Surrender.


Holland - Panorama

No comments:

Post a Comment