March 15, 2018

Volg hier de eerste openbare rechtszaak tegen No Surrender-voorman Henk Kuipers

No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) uit Emmen wordt verdacht van dertien strafbare feiten. Vandaag is er een eerste openbare rechtszaak in de rechtbank van Groningen. Kuipers (53) en een 59-jarig man uit Sneek worden verdacht van onder meer diefstal met geweld, afpersing, zware mishandeling en valsheid in geschrifte. De misdrijven zouden tussen 2014 en 2017 in Emmen hebben plaatsgevonden. Volg de zaak in ons liveblog.


Tientallen aanhangers No Surrender bij rechtszaak Henk Kuipers
GRONINGEN - Ruim vijftig leden van de motorclub No Surrender zijn naar de rechtbank in Groningen gekomen om steun te betuigen aan hun leider Henk Kuipers . Kuipers staat vandaag terecht voor dertien delicten. Hij wordt onder meer verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie.De rechtbank in Groningen laat vijfentwintig leden binnen. "Ze worden in de zittingzaal achter het glas neergezet, daar is niet meer ruimte”, zegt een woordvoerder van de rechtbank.

Kuipers werd in december aangehouden in zijn woning in Emmen. De zitting wordt niet inhoudelijk behandeld. Hij is wel aanwezig.

Holland - MC & Gjengkriminalitet

No comments:

Post a Comment