Rockere fra hele verden samlet i Randers: Præst bisatte sin HA-bror

Nok var han en lille fyr, men den 45-årige Randers-rocker Stefan Ranjith Pedersen alias Stella, som døde forleden efter en batalje med politiet, ragede højt op i hierakiet hos Hells Angels i Danmark.

Det gjorde han også i sin civile adoptivfamilie, hvor lillesøster og sognepræst, Eva Pedersen, fredag iførte sig præstekjolen og sendte sin afdøde storebror den lige vej fra helvedes engle op til Vorherre.
Der var en stort fremmøde til bisættelsen. Foto: Claus Bonnerup
Der var en stort fremmøde til bisættelsen. Foto: Claus Bonnerup

Det var en sælsom blanding af sørgende venner og familiemedlemmer og hærdebrede, svært tatoverede HA'ere fra hele verden med rygmærker, der fyldte Sct. Andreas Kirken i Randers. De fleste bar sørgebind med inskriptionen R.I.P Stella 1973-2018.

På et podie midt i kirken stod afdødes kiste, hvid og helt enkel med en opsats af store røde roser og palmeblade. Rundt om kisten lå et bredt bælte af blomster og kranse domineret af en stor firkantet dekoration i hvide og røde blomster, der dannede bogstaverne  'AFFA' - angels forever forever angels.

Bank-bank på kistelåget
Forud for den kirkelige handling gik adskillige HA'ere op til kisten og hilste på den afdøde med to bank på låget. De kom alle vegne fra. Både lokale Randers HA'ere og 'brødre' fra Tyskland, Schweiz, Holland, Tyrkiet, Canada, Rusland og Brasilien.
Der var rygmærker fra flere lande. Foto: Claus Bonnerup
Der var rygmærker fra flere lande. Foto: Claus Bonnerup

De, der ikke fik en plads i kirken, tog opstilling udenfor med deres Harley-Davidson motorcykler.
Indenfor gik Eva Pedersen rundt og gav knus til de pårørende inden den vanskelige opgave. En præstekollega i fuld ornat tog plads i menigheden, klar til at træde til, hvis det skulle blive påkrævet.

Blændende prædiken
Men midt i sin egen sorg magtede Eva Pedersen at holde en blændende prædiken over sin elskede storebror med de srilankanske rødder, som trods sit valg af omgangskreds og mange kriminelle venner, altid var et midtpunkt i sin egen familie.
Rene Nøddeskov Ludvigsen også kaldet
Rene Nøddeskov Ludvigsen også kaldet "Ludvig" hilser på folk fra Bandidos ved Hells Angels rocker Stefan "Stella" Ranjith Pedersen begravelse. Foto: Claus Bonnerup


- Vores verden blev en anden, da Stefan forlod den, sagde hun og henvendte sig i første omgang med trøstende ord til Stefan Pedersens ældste søn, der blev konfirmeret for nylig.

Til sine egne og den afdødes fælles forældre rettede hun også stærkt personlige ord:
- Ingen forældre skal bære deres børn til graven, sagde hun og gentog gang på gang ordene 'min elskede storebror'.
- I alle familier er der en skør onkel. I vores familie var det Stefan. Altid fuld af sjove påfund.
- Han var umulig ikke at elske, sagde præsten om sin bror.

HAere kneb en tåre
Hendes ord var på en gang meget personlige og følelsesfulde, men uden at være sentimentale. Hele vejen igennem den kirkelige handling holdt præsten bogstaveligt talt tungen lige i munden. Kun da hun kastede jord på kisten, skælvede stemmen.
Der var fremstillet særlige mærker i dagens anledning. Foto: Claus Bonnerup
Der var fremstillet særlige mærker i dagens anledning. Foto: Claus BonnerupPræstens ord gik rent ind hos følget af HA-rockere. Flere af Stellas nære venner kneb en tåre og gjorde intet for at skjule det. Inden kisten blev båret ud til den ventende rustvogn, sang menigheden 'Dejlig er Jorden'.

Præsten tog selv det forreste bærehåndtag på kistens sidste færd. Men da rustvognen langsomt forlod kirkepladsen, kunne hun ikke mere. Nu var hun en lillesøster, der havde brug for et knus.

Døde efter fire døgn
Stefan Ranjith Pedersen døde natten til torsdag i sidste uge efter fire dage forinden at have fået hjertestop under en politiopgave i hans hjem i Spentrup ved Randers.
Eva Pedersen efter det sidste farvel til sin storebror. Foto: Claus Bonnerup
Eva Pedersen efter det sidste farvel til sin storebror. Foto: Claus BonnerupSelv om han nåede at blive genoplivet og overført til Skejby Sygehus intensive afdeling, var han så medtaget, at han sov ind fire døgn senere med de nærmeste pårørende omkring sig.

Som HA-rocker var Stella kendt på grund af sin beskedne højde og uforbeholdne loyalitet overfor klubben. Han tilhørte langt fra den tunge del af HA'ernes kriminelle medlemmer, men fandt sit ståsted hos englene under rolige former.

Stefan 'Stella' Pedersen havde børn fra to forhold. Hans ældste søn og yngste datter var med til at sige et sidste farvel til deres far.
Stefan Ranjith Pedersen fik hjertestop under en politiopgave i HA-rockerens hjem. Foto: Privat
Stefan Ranjith Pedersen fik hjertestop under en politiopgave i HA-rockerens hjem. Foto: Privat

Denmark - EB.


Comments