June 24, 2018

Bandidos' grundlægger blev betragtet som organisationens moder og fik tilnavnet 'Mother'. Han blev senere idømt fængsel på livstid, men døde i frihed i 1999.


Donald 'Mother' Chambers stiftede Bandidos og holdt tronen som verdenspræsident i knap syv år. Han abdicerede, da han fik en livstidsdom for dobbeltdrab, begået i december 1972.


Donald 'Mother' Chambers stiftede Bandidos og holdt tronen som verdenspræsident i knap syv år. Han abdicerede, da han fik en livstidsdom for dobbeltdrab, begået i december 1972.

Her er grundlæggeren af Bandidos og den første præsident for en organisation, hvis medlemmer har et utal af forbrydelser på samvittigheden. Den nu afdøde Donald 'Mother' Chambers står den dag i dag som kultisk forbillede for 'brødre' fra mindst 16 forskellige nationer. I næsten syv år holdt han tronen som 'verdenspræsident'. Så blev han dømt for medvirken til  'særligt ondsindet' dobbeltmord.

En skæbne, han måske forudså allerede fra begyndelsen.
'Vi er de mennesker, vore forældre advarede os mod', lød i hvert fald klubbens motto, da han som 36-årig stiftede den første afdeling af Bandidos Motorcycleclub i Texas i marts 1966. I dag står det udfordrende slogan mejslet på hans gravsten på kirkegården Forest Park Cemetery i Houston.

Men det er også dybt printet i adskillige menneskers bevidsthed. For mere end 52 år efter at Bandidos blev stiftet i San Leon i den amerikanske olie-stat, har kampene mod konkurrerende rockergrupper efterladt blodige aftryk af død og ødelæggelse i en række lande. Massakrer i selve Texas, i Canada og Australien er blandt de mest skræmmende eksempler. Det samme er Den Store Nordiske Rockerkrig.
Bandidos blev stiftet i Texas, USA i 1966 og har siden da bredt sig til flere kontinenter. Her er det tyske Bandidos, der kører i begravelses-kortege for en dræbt 'bror'. Foto: Marius Becker/dpa/AP
Bandidos blev stiftet i Texas, USA i 1966 og har siden da bredt sig til flere kontinenter. Her er det tyske Bandidos, der kører i begravelses-kortege for en dræbt 'bror'. Foto: Marius Becker/dpa/AP 

Tilsyneladende drevet af rastløshed jagtede Donald Chambers en spænding, der kunne afløse Vietnam-krigens, da han vendte hjem efter flere års tjeneste i Marinekorpset. Livet som civilist med et lavtløns-job på et lokalt værft med faste arbejdstider og rutiner matchede øjensynlig ikke hans forventninger til tilværelsen. I stedet søgte han fællesskabet i flere motorcykel-grupper, men heller ikke her fandt han, hvad han søgte. Grupperne var for pæne og for tamme, mente han
I stedet grundlagde han og en håndfuld kammerater deres egen klub, hvor én for alle og alle for én vejede tungt og hvor det var et must at skille sig ud fra det pæne og velfriserede. Bandidos Motorcycleclub blev holdt over dåben den 4. marts 1966. To år senere stod Donald Chambers også bag åbningen af Bandidos' anden afdeling i Corpus Christi, ligeledes i Texas.

Den lille fede
Chambers 'opfandt' også den lille, fede mexicaner, der er obligatorisk, når det gælder Bandidos-udsmykning. Egentlig blev 'Den lille Fede'  tyvstjålet fra chips-producenten Frito Lay Chips, der brugte ham i en omdiskuteret reklamekampagne først i 1960'erne. Frito Lay tog ham dog af plakaten, da kritikere fandt, at 'Den lille Fede' gav et små-racistisk og nedladende billede af folk med rødder i spansktalende lande. Men det var netop hvad Chambers ønskede og den trinde mexicaner har siden da været fast Bandidos-ambassadør.

Det var Don 'Mother' Chambers, der blev betaget af 'Den lille Fede' og gjorde den lille mexicaner til obligatorisk vartegn for Bandidos. Foto: Kenneth Meyer
Det var Don 'Mother' Chambers, der blev betaget af 'Den lille Fede' og gjorde den lille mexicaner til obligatorisk vartegn for Bandidos. Foto: Kenneth Meyer

Bandidos nød i årene efter stiftelsen godt af betydelig fremgang i Texas, mens ærke-konkurrenterne i Hells Angels' samtidig vækstede i Californien. Så det lå det i kortene, at Bandidos over tid blev styrende i Texas, mens HA'erne regerede i Calfornien. De to parter tålte i almindelighed hinanden. Respekten var gensidig, selv om den ikke lige frem stod på udveksling af veninde-ringe, når man mødtes.

Amfetamin var bagepulver
Brødrene, den kun 17-årige Mel Tarver og hans fem år ældre bror, Ray, havde til gengæld ikke respekt for noget som helst. De begik deres livs største fejltagelse, da de ved juletid i 1972 snød Bandidos-medlemmet 'Chunky' i en mindre narkohandel. 'Chunky' troede, han købte for 1.000 dollars amfetamin, som brødrene erklærede, at de netop havde hentet i Mexico. Men stoffet var i virkeligheden bagepulver og fup-nummeret blev ikke mindre ydmygende af, at de småkriminelle Tarver-brødre åbenlyst pralede af det.

Brutal hævn
Hævnen blev mildt sagt brutal. Ifølge et daværende prøvemedlem i Bandidos, blev brødrene afhentet på deres bopæl og tvunget med ud i ørkenen. Her blev prøvemedlemmet beordret til at grave et hul med plads til to, mens Bandidos-præsidenten og hans folk igennem flere timer mishandlede brødrene.

Mareridtet kulminerede, da de begge blev skudt. Chambers stod personligt for henrettelserne, erklærede vidnet, mens Bandidos-præsidenten forklarede, at han end ikke havde været i nærheden af mordstedet.

Fængsel på livstid
Men retten lagde afgørende vægt på det frafaldne prøvemedlems version af forløbet og idømte Chambers fængsel på livstid. Han appellerede to gange dommen, men fik begge gange afslag på at få sagen prøvet påny. Chambers blev dog prøveløsladt i 1983 på flere betingelser. En af dem var, at han klippede enhver forbindelse til Bandidos.

Med fængslingen af Donald 'Mother' Chambers i 1972, overgik titlen som verdenspræsident for Bandidos til Ronnie Hodge, der fik tilnavnet 'Stepmother'. Don Chambers døde af kræft i 1999. Han blev 69 år.

USA - EB.


No comments:

Post a Comment