Bandidos-præsident for 16 lande: Rockeren fra Strandvejen

Når rockerklubben Bandidos' Europa-præsident, Michael 'Kok' Rosenvold, slår øjnene op, er det i en millionvilla på strandvejen i Helsingør i første række med udsigt over Øresund og en pool i forhaven.

Faktisk erhvervede han og konen villaen i april 2002 for knap 3,7 millioner kroner ikke længe efter, at han havde boet i en et-værelses med stive gardiner som afsoner af en dom på tre år for amfetaminsalg.

Ved den seneste offentlige vurdering blev villaen vurderet til 5,6 millioner.
Michael Rosenvold bor i en stor villa i første række på Strandvejen. Foto: Per Rasmussen
Michael Rosenvold bor i en stor villa i første række på Strandvejen. Foto: Per Rasmussen



Huset ligger mindre end en kilometer fra det Bandidos-klubhus i Helsingør, hvor anden halvdel af Michael Rosenvolds liv foregår. Her er Ekstra Bladet blevet inviteret inden for, selv om der hersker meget utilfredshed over, at vi i går havde lavet en opgørelse over nogle af de mange domme, som medlemmer af Bandidos er blevet idømt i de 25 år, klubben har eksisteret i Danmark. Imens vælter det ind med medlemmer i veste, flere overtatoveret, en enkelt i hele ansigtet, der skal med til 25 års jubilæumsfesten i dag.

- Du bor i en strandvejsvilla. Hvordan har du råd til det?
- Det lyder også skideflot. Men den købte jeg inden opsvinget. Den gav jeg 3.680.000 kroner for, og det kostede andre huse også dengang, siger Michael Rosenvold til Ekstra Bladet.

Han har været selvstændig med flere firmaer, der er gået konkurs. Heriblandt firmaet MG International, der tjente en del millioner ind ved at drive en række pornosider på internettet, der blandt andet blev annonceret i Tyskland. Det havde han fra november 2001, til det gik konkurs i juni 2006.
- Der havde jeg en stor omsætning over en årrække, fortæller Kokken.

- Hvordan tjener du penge i dag?
- Jeg er konsulent i min kammerats mediebureau i udlandet. Samtidig er jeg i gang med at åbne en ny række virksomheder i udlandet, siger han uden at gå nærmere ind i det.

Desuden kan strandvejsvillaen være en saga blot. Europapræsidenten planlægger nemlig at flytte til udlandet inden for de næste par år.
Michael Rosenvold er Europapræsident for Bandidos i 16 lande. I aften holder de en stor jubilæumsfest. Foto: Anthon Unger
Michael Rosenvold er Europapræsident for Bandidos i 16 lande. I aften holder de en stor jubilæumsfest. Foto: Anthon Unger



Har haft konsekvenser
I Bandidos-klubhuset, hvor et skilt på væggen til nye gør opmærksom på, at man bliver aflyttet, har han været med i toppen af rockerklubben i flere brutale konflikter, blandt andet den store nordiske rockerkrig, der kostede adskillige menneskeliv og haft konsekvenser for folk omkring dem.

Han og konen har en søn og en datter, og i en spørgsmål/svar-artikel på en anden rockers kones blog løfter Rosenvolds nu voksne datter sløret for, at det ikke altid var nemt at være barn af en toprocker.
Her ses Michael Rosenvold i hjemmet i første række i Helsingør. Foto: Miki Mistrati
Her ses Michael Rosenvold i hjemmet i første række i Helsingør. Foto: Miki Mistrati


- Konsekvenserne for mig har været, at nogle enkelte børn fra min folkeskole ikke måtte komme hjem og lege hos mig. Typisk fordi de var bange (uvidende) omkring min fars tilstedeværelse eller hvad de mente der kunne ske. Det betød selvfølgelig at jeg nogle gange følte mig udenfor, når de andre skulle lege, fortæller datteren blandt andet på bloggen, hvor hun også skriver:
- Men andre forældre og børn har været vildt fantastiske og taget godt imod mig og min familie.

Nogle af forældrene til mine folkeskole venner kommer stadig hos mine forældre.
Presidente  er præsident for Bandidos i 16 europæiske lande. Foto: Miki Mistrati
Presidente er præsident for Bandidos i 16 europæiske lande. Foto: Miki Mistrati

Chef for 16 lande
 I hjemmet er der masser af Bandidos-gear - og et billede af Michael Rosenvold på væggen, siddende som mafiabossen Don Corleone i Godfather. Et billede, han fik taget til invitationen til sin 40 års fødselsdag. Nu er der kommet ti år mere på bagen.

Men han er ikke typen, der offentligt slår ud med armene, selvom han siden 2012 har været Europa-præsident i spidsen for Bandidos i 16 EU-lande. Her rejser han rundt til møder og står for åbning af nye lande.

På Wikipedia er eneste spor efter ham en henvisning fra den tidligere præsident Jim Tinndahns side til en slettet wiki-side om 'Michael Grundt 'Kokken' Rosenvold'.
- Jeg mener ikke selv, jeg er diskret. Jeg er præsident for den federation, der hedder Bandidos MC Europa. Jeg er de steder, jeg skal være med hensyn til det. Det kan godt være, at jeg ikke er på morgen-tv eller i nyheds-timen om aftenen, men det har heller ikke noget med Bandidos at gøre. Og så er jeg for øvrigt heller ikke ret meget i Danmark, siger han.
Kokken fyldte 50 i år. Her er han ved åbningen af en afdeling i Næstved, hvor politiet afspærrede og visiterede alle gæster. Foto: Per Rasmussen
Kokken fyldte 50 i år. Her er han ved åbningen af en afdeling i Næstved, hvor politiet afspærrede og visiterede alle gæster. Foto: Per Rasmussen

Kriminalitet er folks eget ansvar

I forbindelse med Bandidos' 25 år i Danmark har Ekstra Bladet lavet en oversigt over nogle af de mange domme, folk fra Bandidos har fået de seneste 25 år.

Men Michael Rosenvold mener ikke, at klubben kan klandres for det.
- Det er enkelt-individet, der er kriminel. Det har ikke noget med klubben at gøre. Vi benægter ikke, at vi har nogen, der er kriminelle. Men tror du, at hvis Bandidos lukker i morgen, så vil der ikke være noget kriminalitet i Danmark?

- Men det er jo en lang liste med alvorlig kriminalitet. Kan du forstå, at folk tænker, at I er en kriminel organisation?
- Bandidos kan ikke tage ansvaret for hele lortet. Det er ikke sådan, at vi siger, når man melder sig ind i Bandidos, at så skal du bare skide på grundloven. Så har du kun de her 40 regler. Det er ikke sådan. Men vi er en bred vifte fra folk fra samfundet, vi har også nogle, der er kriminelle, siger han og fortsætter:
- Halvdelen af det er noget, der er sket for rigtig mange år siden. Der har selvfølgelig været nogle bump på vejen gennem de 25 år, og der har været nogle konflikter, og det er vi ikke så meget for at snakke om, fordi vi har lagt det bag os, siger Kok, der er flankeret af Kent 'Kemo' Sørensen, der er talsmand i Bandidos.

- Burde I ikke gøre rent bord og sige, at hvis I er en lovlydig forening, hvor det handler om broderskab, så smider I folk ud, hvis de bliver dømt for kriminalitet?
- Vi lever det frie liv. Vi lever et bikerliv. Vi skal ikke være herre over vores brødre. Det er ikke derfor, vi er her. Vi kører på motorcykler sammen, kigger på nogle gode kællinger og drikker nogle bajere, siger Kemo, mens Kokken supplerer:
– Hvad man laver derudover, er folks eget ansvar.

Får særligt mærke

Når Bandidos i dag fejrer 25 års jubilæum i Danmark, vil der være en ceremoni, hvor 11 fra Bandidos, der har været med fra starten i Danmark, heriblandt Kokken, får et særligt mærke, der signalerer et kvart århundrede i klubbens tjeneste.

Det er East Coast og Northland-afdelingen, der var de første i Danmark i 1993. Før optagelsen for 25 år siden var blandt andre Kokken til møde i Houston i USA i forbindelse med et National Run, hvor de blev set an og fik stillet en masse spørgsmål.
- Vi havde arbejdet på det og vidste godt, at det var på vej. Men du har det først, når du får det, fortæller Kokken.

Indlemmelsen skete i det gamle klubhus i Stenløse.
I dag vil jubilæet i Danmark sætte sit præg på gader og stræder, hvor klubben forventer 6-700 motorcykler fra hele Europa, der kører af sted fra Søborg omkring klokken 13 og op til Bandidos-klubhuset i Hillerød, hvor de forventer at blive mødt af politikontrol.
Herefter vil der være fest med musik, mad og strippere.

Advarede om rockerguld

Selvom Michael Rosenvold sjældent stikker næsen offentligt frem, så udtalte han sig i klare vendinger til Ekstra Bladet, da konfiskeret rockerguld til en samlet værdi på godt 300.000 kr var under hammeren ved en auktion hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner i 2012.
Heriblandt tre halskæder med Bandidos-logo udført i guld.
Dette smykke var blandt en række genstande, der var på auktion.
Dette smykke var blandt en række genstande, der var på auktion.

– Selv om smykkerne samlet er taget fra en af vores folk, så er de tre smykker med vores logo Bandidos’ ejendom og brand. Dermed tilhører de Bandidos. Den slags smykker kan kun fuldgyldige medlemmer gå med, sagde han og tilføjede, så man ikke kunne være i tvivl:
– En eventuel køber sætter sig i en uheldig situation, da man derved krænker Bandidos. Jeg kan kun på det kraftigste råde folk til ikke at byde på de smykker mandag.

På spørgsmålet, om det var en trussel, svarede han:
– Nej. Det er et godt råd. De smykker vil altid tilhøre Bandidos.

Smykkerne var konfiskeret fra en rocker med kæmpe skattegæld, der havde fået dom i en såkaldt kædesvigssag, og Kokkens henstilling virkede da også. Smykkerne endte tilbage på Bandidos-hænder for knap 260.000 kroner.

Blank straffeattest

Mens generaliebladet for flere af rockerbrødrene er lang som en smørrebrødsseddel, kan Michael Rosenvold fremvise en blank straffeattest for Ekstra Bladet.

Hans seneste dom var narkodommen i 1997.
Kokkens straffeattest er blank. Han fortæller, at han fik sin seneste dom i 1997. Foto: Anthon Unger
Kokkens straffeattest er blank. Han fortæller, at han fik sin seneste dom i 1997. Foto: Anthon Unger

Det betyder dog ikke, at han ikke har været i nærkontakt med politiet. Eksempelvis blev han anholdt i forbindelse med en razzia i 2012, hvor han og fem andre folk med tilknytning til klubben blev anholdt efter fundet af to skarpladte våben, lidt hash og kokain. Han blev dog løsladt efter et døgns varetægtsfængsling, efter en 23-årig mand erkendte sig skyldig, og Kokken siger, at han fik tilkendt erstatning.

I de senere år har han, udover da han blev udnævnt til Europa-præsident i 2012 efter Jim Tinndahn, blandt andet trukket overskrifter, da han i 2014 var i en voldsom mc-ulykke på Helsingørmotorvejen, hvor han  blev fragtet til Rigshospitalets Traumecenter. Han slap dog med tre brækkede ribben og et brækket kraveben.
Ved en ceremoni lørdag får Kokken og ti andre Bandidosmedlemmer fra Danmark et særligt 25 års jubilæumsmærke til vesten. Foto: Anthon Unger
Ved en ceremoni lørdag får Kokken og ti andre Bandidosmedlemmer fra
Danmark et særligt 25 års jubilæumsmærke til vesten. Foto: Anthon Unger

Derfor hedder han Kok: Lavede mad til Simon Spies

Man er ikke rigtig rocker, hvis man ikke har en øgenavn. Nogle er mere aparte end andre, men for Michael Rosenvold giver øgenavnet sig selv. Han gik i kokkelære allerede som 15-årig, fordi han mildt sagt ikke var begejstret for skolen. Han gik i skole i Jyllinge med den senere rockerbror i Bandidos, Tom Tinndahn, der er lillebror til den tidligere Europapræsident Jim Tinndahn. Det var gennem ham, at Michael Rosenvold fik vakt interessen for at blive rocker, og de to er gudfædre for hinandens børn i dag.
Michael Rosenvold overtog titlen som Europapræsident fra Jim Tinndahn, som han ses med her. Foto: Johnny Frederiksen
Michael Rosenvold overtog titlen som Europapræsident fra Jim Tinndahn, som han ses med her. Foto: Johnny Frederiksen

Han fik sin første Harley Davidson som 17-årig.
Som kokkeelev stod han blandt andet i lære i køkkenet på Hotel Richmond på Vestre Farimagsgade i København, der var ejet af Simon Spies, og den excentriske rigmand ofte kom ud i køkkenet på jagt efter mad før store møder, ligesom Kokken har også været med til at tilberede menuen til Simon Spies og Jannis bryllup i 1983.

Denmark - EB.

Comments