June 15, 2018

Efter skyderier og fængslinger: Rockerbande smuldrer


Skyderi, knivstik og kølleoverfald hærgede sidste år Lolland og Falster som følge af en krig mellem banderne Mongols og Satudarah. Nu ser det ud til, at rockergruppen Mongols er sat ud af spillet og ikke længere er en magtfaktor på øerne og i det sydsjællandske. Det er først og fremmest en massiv politiindsats, der har sat en lang række rockere fra begge klubber i fængsel, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
– 17 personer fra de to klubber er lige nu fængslet. 11 af dem er Mongols. Derfor ser vi også, at Mongols på Falster er gået i sig selv igen på grund af de mange fængslinger, der er foretaget i forbindelse med den bølge af skyderier, vi havde sidste år. Konflikten var en kamp om de kriminelle markeder. Narko og andet, siger han.

Danske og tyske Mongols-medlemmer under festen i Tyskland, hvor danskerne officielt blev en del af gruppen.
Danske og tyske Mongols-medlemmer under festen i Tyskland, hvor danskerne officielt blev en del af gruppen.

 
Offer ved at forbløde
Det er ikke kun i det sydlige Danmark, at rockergruppen Mongols er under pres. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan gruppen nærmest ikke eksisterer længere i det område på vestegnen i København, hvor den opstod. Præsidenten og vicepræsidenten er i følge retsdokumenter fængslet for et brutalt knivstikkeri, som foregik den 21. marts klokken 20.40 foran storcenteret City 2 i Høje Taastrup vest for København. Her blev en mand overfaldet med kniv og stukket ned, så han efterfølgende måtte gives livreddende førstehjælp.

Den tidligere præsident i Mongols Racheed Hamade og en anden Mongols-relateret mand fik i slutningen af april henholdsvis 14 år og 12 et halvt års fængsel for deres involvering i drabet på den 21-årige Daniel Kristensen. Han blev skudt på klods hold i en kiosk i København og døde 13 dage senere af sine sår.

Intet klubhus
Med topledelsen og en række toneangivende medlemmer bag tremmer er gruppen også stærkt amputeret i hovedstadsområdet. I følge Ekstra Bladets oplysninger har de ikke et klubhus i hverken København eller i det Sydsjællandske, som er de offentligt kendte opholdssteder, gruppen har haft.

Derfor er det heller ikke sikkert, at gruppen genopstår som rockerklub.
– Mongols har ikke haft et decideret klubhus, men har opereret ud fra flere lokaliteter. Det gør de ikke længere. Det er selvfølgelig svært at sige, om de fængslede er Mongols-folk, når de kommer ud af fængslet igen. Vi ser generelt, at der er en større mobilitet end tidligere i de her grupper. Er man stadig en del af rocker-bandemiljøet, når man bliver løsladt, så ser man, at medlemmerne er mere mobile end tidligere i forhold til at skifte klub. Politiet har selvfølgelig fortsat fuldt fokus på personerne, fortæller politiinspektør Kim Kliver.       


Turbulent tid for Mongols

Mongols MC har haft en turbulent tid i Europa og i Danmark. Tidligere på året kom det frem, at nogle lande i Europa ikke var officielt anerkendt af den amerikanske moderorganisation Mongols MC Nation. Italien og Frankrig var angiveligt falske rockergrupper, som smykkede sig med uægte rygmærker.

Siden Ekstra Bladet skrev, at den nuværende præsident og vicepræsident var fængslet i en sag om knivstikkeri og en række medlemmer havde smidt deres Mongols-veste i protest mod brødrene, har der også været spekulationer om, hvem der i øjeblikket officielt repræsenterer rockergruppen i Danmark.

Ekstra Bladet har anmodet navngivne tyske Mongols om et interview omkring situationen i Danmark, fordi de står som mother-chapter til mongols i Danmark. De er dog ikke vendt tilbage. Ekstra Bladet har også forsøgt at ringe til Mongols i Danmark og skrive til dem på deres Facebook-side. Her svarer de: - Vi vælger ikke og kommenterer på det igen. Hvis i ønsker en viden, om mongols MC har medlemmer i Dk.,  kan jeg henvise til til mongolsmc.com.

Vicepræsident brød rockerkodeks

Ekstra Bladet har mødt en række tidligere Mongols-medlemmer, der har smidt vesten, fordi de føler sig snydt af de to brødre, som indtil deres fængsling var præsident og vicepræsident i rockerklubben.
– Præsidenten har holdt hånden over vicepræsidenten, fordi det er hans bror. Men vi har fundet ud af, at han har stukket i forbindelse med et skyderi inde i København. Her stak han til politiet, så en anden blev dømt, – og man kan jo ikke have en stikker i en rockerklub.

Ekstra Bladet har efterfølgende søgt aktindsigt i dommen, der ligger flere år tilbage – før Mongols blev etableret i Danmark. I dommen bliver mændenes historie bekræftet. Vicepræsidenten bryder med rockernes og de kriminelles kodeks og fortæller detaljeret om en sag om et drabsforsøg med en pistol. Her peger han på en medtiltalt og siger, at det er hans pistol, selvom vicepræsidenten ender med at blive dømt for besiddelse af skydevåbnet.

Vidner og medtiltalte fortæller også, at det er vicepræsidenten, der begynder slagsmålet, men selv peger han på sine to medtiltalte. En af de medtiltalte bliver frikendt, fordi han slet ikke har været på stedet, men efterfølgende bliver han sigtet for i retten at have truet vicepræsidenten med ordene:
– Bare vent, din svans. Du overlever ikke. Du er død.

Skyderi, knivstik og kølleoverfald hærgede sidste år Lolland og Falster som følge af en krig mellem banderne Mongols og Satudarah. Nu ser det ud til, at rockergruppen Mongols er sat ud af spillet og ikke længere er en magtfaktor på øerne og i det sydsjællandske. Det er først og fremmest en massiv politiindsats, der har sat en lang række rockere fra begge klubber i fængsel, fortæller politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
– 17 personer fra de to klubber er lige nu fængslet. 11 af dem er Mongols. Derfor ser vi også, at Mongols på Falster er gået i sig selv igen på grund af de mange fængslinger, der er foretaget i forbindelse med den bølge af skyderier, vi havde sidste år. Konflikten var en kamp om de kriminelle markeder. Narko og andet, siger han.  

Her ses Mongols-medlemmer i trøjer, som viser, hvor meget modstandere de er af Hells Angels.
Her ses Mongols-medlemmer i trøjer, som viser, hvor meget modstandere de er af Hells Angels.

Forretninger med fjenden

Rockergruppen Mongols MC blev skabt i Los Angeles som modsvar til, at Hells Angels ikke optog latinamerikanere i rækkerne. Siden er det blevet til drab og voldelige overfald mellem medlemmerne af de to grupper på tværs af kontinenter og lande over hele kloden.

Derfor kom det også som et chok for flere af de nu udtrådte medlemmer af Mongols fra Danmark, da en bandeveteran fra Hells Angels 1. maj i år blev varetægtsfængslet i en sag om våben og klonede biler sammen med et ledende medlem af Mongols.

Det varetægtsfængslede medlem af Mongols er en af de angiveligt fire tilbageblevne medlemmer af rocker-klubben og har i årevis været venner med de to biologiske brødre, som har beklædt posterne som præsident og vicepræsident for klubben. Kontakten gør de udtrådte medlemmer af Mongols rasende.
– Det gør man bare ikke. Vi havde fået at vide fra USA, at der var no contact til HA. Derfor blev vi også sindssygt overraskede over at se, at nogle i toppen af vores klub havde kørt forretninger med dem alligevel, siger talsmanden for de ti eks-rockere, som Ekstra Bladet møder i en forstad til København.

Mongols-medlemmet samarbejdede heller ikke kun med et perifert medlem til Hells Angels. Den varetægtsfængslede er en rockerveteran, der tidligere har siddet inde flere gange. Af retsbogen fremgår det, at de to er fængslet for sammen med to andre at opbevare en M16-militærriffel. Måske en, som ikke kunne skyde, forlyder det. Af retsbogen fremgår også et forhold omkring stjålne biler, som bliver klonet ved, at de får nye stelnumre. Begge mænd har nægtet sig skyldige.


Denmark - EB. 


                          

No comments:

Post a Comment