June 30, 2018

WATCH OUT NORWAYI Norge har det altid været kendt, at man har mere travlt med, at fortie problemerne fremfor at løse dem. Måske også derfor, at man nu i Norge hiver sig lidt i nisseskægget og man hos Norsk Politi snart er nød til, at finde skægtrimmeren frem, for face it or not - gadebanderne er på fremmarch i det norske.


Norge har altid været kendt for, at være et stort Biker-land med store Internationale klubber, som f.eks. Hells Angels, Bandidos, Outlaws, m.fl. Igennem de sidste par år har også andre store Internationale MC-klubber fundet vej til det norske - klubber, som hollandske No Surrender og Satudarah MC, men alt imens man hos Norsk Politi har haft sin opmærksomhed placeret der - så har gadebanderne i Oslo og omegn, der i ro og mag haft de bedste muligheder for, at etablere sig stille og roligt og udvide staben med de nye unge, som besidder en mentalitet man kender fra det danske og svenske bandemiljø.


De nye unge, som i dag søger ind i det norske bandemiljø har alle en ting tilfælles?
De er alle fortabte, og har ingen identiet eller dybere mening med livet, men tror de finder det i bandemiljøet. Grundet deres lave selvværd og manglende selvtillid, er de et let ”bytte” for de etablerede gadebander i Oslo og omegn. De er nemme at manipulere med, og modtagelige for alle input, som de føler giver dem den manglende anerkendelse og respekt. Tilbage i 2003 til 2006 var der en åben gadekrig i Oslo. Medlemmer af de berygtede bander Young Guns, A-gjengen og B-gjengen skød på hinanden- over hele byen. Nogen blev dræbt, andre fik deres liv ødelagt.


I sommeren 2006 havde Norsk Politi fået nok - nok af hvad?
De oprettede en egen enhed, som fik navnet GJENGPROSJEKTET. Nu var det tid til, at de norske bander skulle føle næven af jern, men i dag 13 år efter må man nok mere indse, at der ikke dengang var tale om støbejern, for kig på Oslo og omegn nu. Efter etablerening af denne enhed i Norsk Politi, der dukkede der så nogle nye bander op, for "ukrudt" forgår ikke så let - det er for øvrigt noget enhver husejer ved, det er noget satans dritt, at have ude i sin have. Meget har forandret sig i 2018. Youngs Guns - medlemmerne har passeret de 50 år, og nogen af de tidligere medlemmer har nu børn og sågar børnebørn - så man kan sige, at disse tidligere medlemmer er blevet voksne mennesker.


De eksisterer som enkeltpersoner, men ikke længere, som en frygtet bande - de har nu fundet en dybere mening med deres liv. A og B-gjengen har også forsonet sig, og mange af dem har også fået stiftet familie og nu fået et "normalt" liv. Der er dog fortsat nogen fra disse tidligere bander, som fortsat er aktive, men ikke i samme målestok, som de før var kendt for.


Holmlia
Det som nu ligger på mange nordmænds læber, det er situationen på Holmlia, for den er på ingen måder, at sammenligne med bandekrigen i Oslo tilbage til starten af 2000-tallet. Mange af de unge fra Holmlia gik i børnehave og skole dengang, hvor der blevet leget røvere og soldatere på legepladsen - måske var det HER, at det hele begyndte at tage form? De tilhører en helt ny generation, som blev født tilbage  i 90érne. Kendetegnet for dem er, at de er yngre og mere multietniske og uoversigtige. De er opvokset mere med et had end respekt for systemet, og hverken kan eller vil de acceptere et nej eller nogen anden form for modstand.


Nu vil de små fra børnehavetiden være GANGSTERE
Young Bloods

  • Banden Young Bloods har sit udspring i Holmlia-området i bydelen Søndre Nordstrand og består af personer med blandet nationaliteter og ulig etnisk baggrund bakgrunn
  • Banden er en av Oslos mest voldelige og har koblinger til den albanske mafia i Sverige
  • Banden forsøger at overtage nye kriminelle-markeder i Oslo
  • Young Bloods-medlemmerne har til trods for sine unge alder udfordret andre kriminelle, og skubbet ved magtbalancen i Oslos kriminelle-miljøer, som har ført til alvorlige voldsepisoder
  • Politiet mener, at flere bortføringer i området er knyttet til, at andre bander har forsøg sig på, at komme ind på områder Young Bloods opfatter som sine.
Norway - MC & Gjengkriminalitet/JH-KP.

No comments:

Post a Comment