Fant tyvgods fra Vingrom-hytte hos MC-klubb

Det var i 17.30-tida vitner tipset Oppland Arbeiderblad om at politiet aksjonerte mot Coffin Cheaters i Bybrua. Det ble observert en rekke politibetjenter og politihund på stedet. Operasjonsleder Pål Andersen ved Innlandet politidistrikt opplyser klokka 21 at politiet har gjort en rekke beslag.

Det er beslaglagt tyvegods som trolig stammer fra ei hytte på Vingrom, og det er gjort funn av narkotika.
– Ingen er pågrepet i forbindelse med tyveri-saken, men en mann i 40-årene er pågrepet i forbindelse med funn av narkotika, sier Andersen.

Hvilket stoff og mengde, kan ikke Andersen opplyse om tirsdag kveld. Mannen i 40-årene sitter i arresten på Hamar. Andersen opplyser at ransakingen av lokalene til Coffin Cheaters gikk fint.
– Det gkk stille og rolig for seg. De som var på stedet, var samarbeidsvillige, sier Andersen.

Anmeldte tyveri fra hytte

Foranledningen til ransakingen var en anmeldelse politiet mottok tirsdag om tyveri fra ei hytte på Vingrom. Fra hytta skal det ha blitt stjålet en rekke gjenstander og inventar.
– Det meste av inventaret skal være stjålet. Vi har ikke helt oversikt, sier Andersen.

Det skal blant annet være snakk om hele kjøkkeninnredningen på hytta, og flere gjenstander skal være funnet i lokalene til Coffin Cheaters.


OAs fotograf på stedet opplyste i 18-tiden at det blant annet er blitt båret ut skap. En mann i 30-årene er mistenkt i saken. Mannen er ifølge Andersen påtruffet av politiet i lokalene.
– Mannen er leietaker på hytta, sier Andersen.

Mannen skal ha folkeregistrert adresse i Odnesvegen hvor MC-klubben holder til.
– Er mannen tidligere straffedømt?
– Ingen kommentar, sier Andersen.

Sees på som kriminell

Det er ikke første gang politiet ransaker lokalene til Coffin Cheaters. OA skrev i 2014 om en ransaking etter at to menn ble siktet for kjøp og bruk av narkotika. De to mennene var medlem av MC-klubben. Politiet fant ingenting av interesse for saken i lokalene den gang.

Coffin Cheaters MC er ifølge Wikipedia er en motorsykkelklubb som opprinnelig oppsto i Australia. Klubben presenterer seg som en 1 prosent-klubb, det vil si at 99 prosent av alle MC-førere skal være lovlydige. De har seks avdelinger i Norge.

Politiet i Norge har erklært klubben som en organisert kriminell MC-klubb.

Comments