Far og sønn fra MC-klubb fengslet etter tilfeldig politiaksjon

I det politiet kaller en tilfeldig kontroll av et kjøretøy tidligere denne uka, ble en far og hans sønn pågrepet og siden fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Kjøretøyet ble stoppet ved adressen til klubbhuset til MC-klubben Taurus MC i Oslo. Begge er siktet for grov narkotikaovertredelse, som har en strafferamme på inntil 10 år, og grov befatning med skytevåpen, ammunisjon, eksplosiver eller utgangspunkt for eksplosiver. Det siste har en strafferamme på inntil 6 år.

Dagbladet kjenner til at det skal ha blitt tatt beslag i skarpe våpen i forbindelse med pågripelsen.

Taust

Både far og sønn ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag denne uka. Fenglingsmøtene gikk for lukkede dører.
- Min klient motsatte seg varetektsfengsling, men erkjenner delvis straffskyld etter den siktelsen som foreligger, sier farens forsvarer, advokat Jan Erik Teigum, til Dagbladet.

Sønnens forsvarer, advokat Darja Jamina, ønsker ikke å svare på spørsmål om han erkjenner straffskyld.
- Det er klausulerte dokumenter i saken, sier Jamina.

Politiet er i den innledende fasen av etterforskinga og holder kortene tett til brystet, og politiadvokat Jorid Kile ønsker ikke å kommentere saken.

Beslag

Begge de siktede har tilknytning til MC-klubben Taurus MC, som holder til på Alnabru i Oslo. Klubben skal ha tilknytning til MC-klubben Hells Angels, som ligger noen hundre meter unna.

I 2017 ble fem personer pågrepet i lokalene til MC-klubben.
- Politiet fikk tips fra noen som hadde hørt skudd som ble avfyrt. Vi reiste ut for å finne ut av det, og fem personer ble pågrepet, sa politiadvokat Nina Bakken til VG.

Den gang ble det da beslaglagt både narkotika og skytevåpen inne i MC-klubbens lokaler.

Vold

INGEN ADGANG: Fengslingsmøtet på torsdag gikk for lukkede dører. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
INGEN ADGANG: Fengslingsmøtet på torsdag gikk for lukkede dører. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.                             
De siktede er opprinnelig fra Sørlandet. Faren ble i 2008 dømt for legemsfornærmelse i forbindelse med en konflikt rundt MC-klubbens forrige klubbhus.
I dommen fra Oslo tingrett går det fram at garasjen som klubben leide, hentet vann og strøm fra nabohuset som tilhørte fornærmede i saken. Da eieren av huset skulle selge, ønsket han at det elektriske anlegget skulle være i orden og koblet fra strømmen.

I dommen står hendelsen i forkant av voldsepisoden beskrevet slik:
«Garasjen ble da frakopla strømmen og dessuten vannet. Tiltalte visste ikke at garasjen en periode var uten strøm. På grunn av kulda døde kvelerslangen hans. Denne hadde han hatt i 18 år.»

I forbindelse med en fest i klubbhuset noe seinere skal den nå fengslede faren ha lagt huseieren i bakken og presset en tent sigarett mot øyet hans.


Norway - DB.

Comments