Rechtszaak Henk Kuipers mogelijk uitgesteld wegens spoedoperatie

De rechtszaak tegen voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers wordt mogelijk voor de derde keer aangehouden. Kuipers zou vandaag, morgen en woensdag voor de rechter verschijnen, maar dat kan volgens zijn advocaat niet doorgaan omdat hij ziek is.
    
Volgens advocaat Roy van der Wal heeft Kuipers een navelbreuk opgelopen en moet hij woensdag met spoed geopereerd worden. "Gisteren sprak ik hem en hij geeft aan dat hij pijn heeft. Dus dit kan niet doorgaan", zei Van der Wal vanochtend tegen de rechter.

Geschorst

Omdat Kuipers gebruik wil maken van zijn aanwezigheidsrecht, diende Van der Wal een aanhoudingsverzoek in. De rechter wil eerst meer medische onderbouwing en geeft Van der Wal tot vier uur vanmiddag om dit aan te leveren. Op basis daarvan zal de rechter een besluit nemen.

De officier van justitie reageert geïrriteerd op het aanhoudingsverzoek. "Waarom horen wij nu pas dat hij ziek is? En Kuipers houdt zich niet aan zijn schorsingsvoorwaarden." Het voorarrest van Henk Kuipers was opgeheven op voorwaarde dat hij bij de zitting aanwezig zou zijn.


Verslaggever Ineke Kemper is aanwezig bij de zitting. Zij heeft kort gesproken met Van der Wal. "Hij heeft mij de foto's van Kuipers zijn buik laten zien. Er zit een behoorlijk ei op zijn buik."

Twaalf strafbare feiten

Kuipers wordt verdacht van twaalf strafbare feiten, waaronder het leidinggeven aan een criminele organisatie, afpersing, mishandeling, valsheid in geschrifte en diefstal met geweld. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij verschillende slachtoffers voor in totaal bijna negen ton afgeperst.

Afgelopen zomer werd de zaak ook al twee keer aangehouden, toen vanwege ziekte van Kuipers' advocaat Roy van der Wal. Die liep een virus op tijdens zijn vakantie in Thailand. Hij was daardoor te laat terug in Nederland voor het proces.

Lees ook:Holland - RTV.

Comments