MC-gjeng legger ned i Norge etter uro

De siste månedene har politiet fryktet økt spenning i MC-miljøet på Romerike. Nå legger den en av klubbene ned.

Søndag 5. august i år ble en mann i 40-årene med lederrolle i klubben No Surrender, angrepet og utsatt for grov vold av flere personer på Jessheim. Voldshendelse fant sted utenfor et utested i Jessheim sentrum og flere personer ble vitne til hendelsen.

I tiden før og etter voldshendelsen var det ble konfrontasjoner mellom klubbenes medlemmer på Romerike, får ABC Nyheter opplyst fra kilder i miljøet.

Politiet mener en personkonflikt i miljøet utløste konfrontasjonene.

– Ikke lenger i Norge

Nå får ABC Nyheter bekrefter fra sikre kilder om at Rock Machine har lagt ned i Norge. Det ble bestemt under et møte på Jessheim, søndag 25 september, hvor 13 svenske og norsk medlemmer av klubben deltok.

– Det var på tide å få lagt ned klubben i Norge. Jeg kan bekreftet at Rock Machine er nedlagt, sier en kilde i miljøet. Vedkommende var tett på prosessen da det ble bestemt at klubben skulle avvikles.

Etter møtet skal Rock Machine og No Surrender ha møttes og sikret at konflikten legges død.

Også «MC- og Gjengkriminalitet», en blogg som driver av tidligere MC-kriminelle og gjengmedlemmer, har omtalt nedleggelsen.

Politiet fryktet hevn

Politiførstebetjent i Ullensaker lensmannsdistrikt, Anne Kathrine Hofseth Gundersen, har tidligere uttalt til ABC Nyheter at de fryktet en tilspissing av det de anså som en konflikt.
– Vi mener at konflikten er betent og vi vet at dette er personer med et betydelig voldspotensial. Det er en situasjon som bekymrer oss, sa Hofseth Gundersen.

Kilder i miljøet benekter at det vil oppstå nye hendelser i etterkant av nedleggelsen.
– Nå blir det rolig, sier kilden.

Venner ble fiender

Det er imidlertid ikke første gang Rock Machine legger ned sine avdelinger i Norge. Vinteren 2017 ble klubben lagt ned, før noen av de meldte overgang til den nederlandske klubben No Surrender.

Rundt et halv år senere, sommeren 2018, ble klubben igjen startet opp av tidligere medlemmer som ikke ble med inn i den nederlandske klubben.


Norway - ABC Nyheter.

Comments